4 συμβουλές στην ερώτηση “τι χρώμα να βάψω τους τοίχους μου;”

Το βάψιμο των τοίχων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη διακόσμηση ενός δωματίου και γενικότερα του σπιτιού, γι’ αυτό και μας παίρνει τόσο χρόνο το να αποφασίσουμε την απόχρωση που θέλουμε να έχουν οι τοίχοι μας.

Το θέμα όμως είναι το αν κάνουμε τελικά τη σωστή επιλογή και ποιες παραμέτρους θα πρέπει να εξετάσουμε πριν πάρουμε την τελική μας απόφαση!

Για να αποφύγεις λοιπόν τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν αποφασίσεις να βάψεις τους τοίχους σου, σας έχουμε ετοιμάσει τα καλύτερα tips!

Χρήσιμα tips για να βάψεις το σπίτι σου

Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν με τα tips έχουμε να σας προτείνουμε μία νέα εφαρμογή την Vivechrom Visualizer, η οποία είναι διαθέσιμη για Andoid και iOS συσκευές και μέσω της οποίας μπορείς να δεις το πως θα φαίνεται το δωμάτιό σου με το κάθε χρώμα.

Επίσης, μπορείς να κάνεις συνδυασμούς χρωμάτων με ένα πάτημα στην οθόνη και να αποθηκεύσεις το αποτέλεσμά σου. Η εικόνα είναι πολύ ρεαλιστική και σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις. Δες το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή για Android από εδώ, ενώ για iOS από εδώ!

Μην ξεκινάς από την επιλογή του χρώματος

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες μας είναι ότι ξεκινάμε να επιλέξουμε το χρώμα, χωρίς να έχουμε σκεφτεί πρώτα τα πράγματα που έχουμε μέσα στο κάθε δωμάτιο.

Αν ξεκινήσεις πρώτα από το χρώμα θα δεις στην πορεία ότι θα αρχίσεις να απομονώνεις πράγματα και υφάσματα, μιας και δε θα σου ταιριάζουν, οπότε θα πρέπει να αγοράσεις καινούρια στη θέση τους.

Άρα για να κάνεις και πιο οικονομική διακόσμηση, ρίξε πρώτα μια ματιά γύρω σου και παρατήρησε τα χρώματα που έχουν τα έπιπλά σου, ακόμη και οι κουρτίνες και τα μαξιλάρια και επέλεξε κάποιο που να μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά μαζί τους.

Μη διαλέγεις πολύ φωτεινά και κορεσμένα χρώματα

Μπορεί να έχεις δει ένα χρώμα, όπως για παράδειγμα το μπλε ηλεκτρίκ που αρέσει σε σχεδόν όλους μας και είναι πολύ στη μόδα και να θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και στους τοίχους σου. Εκεί όμως το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό, γιατί άλλο το ύφασμα και άλλο ολόκληρη επιφάνεια.

Το ιδανικό θα ήταν να βρεις μια απόχρωση ελαφρώς πιο μουντή, δηλαδή να έχει μέσα περισσότερο γκρι ή μαύρο. Αν όμως επιμένεις σε ανοιχτό χρώμα θα πρέπει τα έπιπλά σου να είναι σε ουδέτερους τόνους ή ακόμα και λευκό, για να εστιάζεις όλη την προσοχή στον τοίχο.

Δες τη συνολική εικόνα του σπιτιού

Ακόμα κι αν έχεις ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί η εναλλαγή των χρωμάτων από δωμάτιο σε δωμάτιο να μη φαίνεται τόσο ισορροπημένη και όμορφη.

Οπότε, ειδικά αν έχεις ενιαίους ανοιχτούς χώρους, φρόντισε να επιλέξεις χρώματα που να ταιριάζουν μεταξύ τους, ώστε να νιώθεις ότι υπάρχει μια συνέχεια.

Μη σκέφτεσαι μόνο το αγαπημένο σου χρώμα

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως με το να βάλουν το αγαπημένο τους χρώμα μέσα στο υπνοδωμάτιο, ότι κάνουν και την καλύτερη επιλογή.

Ο συγκεκριμένος χώρος όμως είναι για χαλάρωση και ηρεμία, οπότε αν για παράδειγμα βάψεις τους τοίχους σου κόκκινους θα υπάρχει μονίμως μια ένταση στο δωμάτιο.

Άρα αν θέλεις έναν πραγματικά γαλήνιο χώρο επέλεξε ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε και το πράσινο και μάλιστα σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις.

Εσύ ποια χρώματα έχεις χρησιμοποιήσει στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου;

[via]

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες