18 Πανέμορφες τοποθεσίες που έχουν εμπνεύσει την Disney και υπάρχουν στ’ αλήθεια!

Οι πανέμορφοι κόσμοι στις αγαπημένες μας ταινίες της Disney είναι δημιουργήματα της φαντασίας, αλλά ακόμη και αυτοί έχουν τις ρίζες τους σε πραγματικές τοποθεσίες. Αυτές οι εικόνες συγκρίνουν μερικές από τις πιο διάσημες τοποθεσίες της Disney με τις αντίστοιχες της πραγματικής ζωής, σίγουρα θα σας κάνουν να πιστέψετε στη μαγεία!

Ο βαθμός στον οποίο οι καλλιτέχνες της Disney έχουν δανεισθεί από αυτές τις πραγματικές πηγές μπορεί να ποικίλλει, αλλά για τους περισσότερους, η σύνδεση είναι προφανής. Μια σειρά από κλασικές ταινίες της Disney βασίστηκαν σε υπάρχοντα παραδοσιακά παραμύθια, που σημαίνει ότι οι αναφορές σε κάστρα ήταν πραγματικές.

Ωραία Κοιμωμένη – Κάστρο Neuschwanstein, Βαυαρία, Γερμανία

Το Βασιλικό Κάστρο στην Ωραία Κοιμωμένη εμπνεύστηκε από το κάστρο Neuschwanstein που βρίσκεται στη Βαυαρία στη Γερμανία. Το κάστρο χτίστηκε από τον Λουδοβίκο τον Δεύτερο της Βαυαρία το 1892 ως προσωπικό καταφύγιο και είναι αφιερωμένο στον Ρίχαρντ Βάγκνερ, αγαπημένο συνθέτη του Λουδοβίκου, γνωστό από μερικούς ως βασιλιά-κύκνο, ήταν ένας ενθουσιώδης προστάτης της τέχνης, αφήνοντας όμορφες κατασκευές σε ολόκληρη τη Βαυαρία.

Η Ωραία και το Τέρας, Αλσατία, Γαλλία

Αυτή η μικρή πλατεία στην Ωραία και το Τέρας πήρε την έμπνευσή της από την Αλσατία, μια γραφική περιοχή στη Νοτιο-Δυτική Γαλλία, που σχεδόν σε όλη την ιστορία της, ανήκε στη Γερμανία. Αυτός είναι ο λόγος που έχει στοιχεία από τους δύο πολιτισμούς, που φαίνεται από τα ονόματα των τοπίων και ειδικά στην όμορφη αρχιτεκτονική.

Tangled – Mont Saint-Michel, Νορμανδία, Γαλλία

Το Βασίλειο της Corona στο Tangled ήταν εμπνευσμένο από το Mont-Saint-Michel στη Νορμανδία, στη Γαλλία. Το μοναδικό αυτό νησί περιοδικά αποκόπτεται από την ηπειρωτική χώρα από παλιρροϊκά νερά. Αυτό το έκανε μια εύκολα υπερασπίσιμη τοποθεσία που ήταν ιδανική για ένα οχυρωμένο μοναστήρι. Σήμερα, η εντυπωσιακή εμφάνισή του είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες.

Up –Ο Καταρράκτης των Αγγέλων, Βενεζουέλα

Οι Παραδεισένιοι Καταρράκτες στο Up εμπνεύστηκαν από τον Καταρράκτη των Αγγέλων στη Βενεζουέλα. Με ύψος που φτάνει τα 979 μέτρα, είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες του κόσμου.

Αλαντίν – Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το Παλάτι του Σουλτάνου από τον Αλαντίν είναι εμπνευσμένο από το γνωστό Ταζ Μαχάλ της Ινδίας. Πολλοί νομίζουν ότι είναι παλάτι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας υπέροχος τάφος που ο Αυτοκράτορας Shah Jahan άρχισε να χτίζει το 1632 για την αγαπημένη σύζυγό του, Mumtaz Mahal. Το πανέμορφο κτίσμα είναι επενδεδυμένο με λευκό μάρμαρο και περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους.

Ο αυτοκράτορας έχει κέφια, Μάτσου Πίτσου, Περού

Το χωριό στη ταινία Ο αυτοκράτορας έχει κέφια είναι εμπνευσμένο από το Μάτσου Πίτσου του Περού. Αυτή η μυστηριώδης τοποθεσία των Ίνκας βρίσκεται σε υψόμετρο 2.430 μέτρων στα βουνά του Περού και πιστεύεται ότι ήταν η κατοικία του αυτοκράτορα των Ίνκας Pachacuti. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ισπανούς, η περιοχή παρέμεινε ξεχασμένη για τον έξω κόσμο, μέχρι που ανακαλύφθηκε το 1911.

Μουλάν, Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο, Κίνα

Το Σπίτι του Αυτοκράτορα στη ταινία Μουλάν ήταν εμπνευσμένο από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, στη Κίνα. Αν και είναι πλέον ανοιχτή για τους τουρίστες, κάποτε ήταν το Παλάτι των αυτοκρατόρων των δυναστειών Ming και Qing. Θεωρούνταν “απαγορευμένο” επειδή ήταν η κατοικία του αυτοκράτορα, και κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει ή να εξέλθει χωρίς την άδειά του.

Η Παναγία των Παρισίων, Καθεδρικός Νοτρντάμ, Παρίσι, Γαλλία

Ο καθεδρικός ναός στη Παναγία των Παρισίων δεν ήταν άλλος από τον καθεδρικό ναό του Νοτρντάμ στο Παρίσι. Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα της Γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Χρειάστηκαν περίπου 200 χρόνια για να ολοκληρωθεί και ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια που φέρουν αντηρίδες στην Ευρώπη – οι αρχιτέκτονες έπρεπε να προσθέσουν αυτά τα επιπλέον στηρίγματα όταν παρατήρησαν ότι τα ανώτεροι τοίχοι λύγιζαν κάτω από το βάρος του κτιρίου.

Η Μικρή Γοργόνα – Chateau De Chillon, λίμνη της Γενεύης, Ελβετία

Το κάστρο του πρίγκηπα Έρικ στην Μικρή Γοργόνα είναι εμπνευσμένο από το Chateau De Chillon στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία. Το κάστρο χρονολογείται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, όταν χρησιμοποιήθηκε για τη φύλαξη ενός δρόμου μέσω των Άλπεων. Όχι μόνο το ίδιο το κάστρο είναι πανέμορφο, αλλά η τοποθεσία του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης δημιουργεί το τέλειο παραμυθένιο σκηνικό.

Wreck-It Ralph –Κεντρικός Τερματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στη ταινία του Ραλφ είναι εμπνευσμένος από το Κεντρικό Τερματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Νέας Υόρκης. Το τερματικό γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε με τη παρούσα μορφή το 1913. Ο τεράστιος σταθμός είναι σε ενεργή χρήση μέχρι σήμερα, παρά τις βομβιστικές απειλές.

Η Ωραία και το Τέρας – Chateau De Chambord, Loir-Et-Cher, Γαλλία

Το Κάστρο του Τέρατος στην Πεντάμορφη και το Τέρας είναι εμπνευσμένο από το Chateau De Chambord στο Loir-et-Cher, στη Γαλλία. Χτίστηκε το 1547 από τον βασιλιά Francis I ως “κυνηγητικό καταφύγιο”. Πολλοί έχουν πει ότι ιδιόμορφη στέγη του κτιρίου, με άπειρες καμινάδες και καμπαναριά, μοιάζει περισσότερο στον ορίζοντα με μια πόλη ή κωμόπολη παρά με παλάτι.

Frozen – Εκκλησία του Αγίου Olaf, Balestrand, Νορβηγία

Το παρεκκλήσι στο Frozen εμπνεύστηκε από την εκκλησία του Αγίου Olaf στο Balestrand, στη Νορβηγία. Είναι επίσης γνωστό ως η Αγγλική Εκκλησία γιατί η κατασκευή του ξεκίνησε από τη Margaret Green, μια Αγγλίδα που έζησε στα κοντινά βουνά με τον Knut Kvikne, τον άντρα που ερωτεύτηκε. Ήταν επίσης πολύ ευσεβείς, και ξεκίνησαν να χτίζουν την εκκλησία μαζί για να μπορέσει η Margaret να ασκήσει την αγγλικανική πίστη της. Δυστυχώς, πέθανε πριν ολοκληρωθεί ο ναός.

Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος– Βαλτότοποι της Λουιζιάνα, ΗΠΑ

Οι βάλτοι της Νέας Ορλεάνης στη ταινία η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος πήραν την έμπνευσή τους από τις πραγματικές ελώδεις λίμνες, τα έλη και τα αργοκίνητα ποτάμια που χαρακτηρίζουν τη Πολιτεία της Λουιζιάνας. Τα βαλτοτόπια φιλοξενούν πλάσματα όπως αλιγάτορες, γατόψαρα και χελώνες, που έχουν εμπνεύσει ανατριχιαστικές ιστορίες με υπερφυσικά αρπακτικά θηρία των βάλτων.

Brave –Κάστρο Eilean Donan , Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Βασιλικό Κάστρο στο Brave είναι εμπνευσμένο από το Κάστρο Eilean Donan στη Σκωτία. Αν και το παρόν κάστρο που στέκεται στο Eilean Donan (που σημαίνει «το νησί των Donnan» στα κελτικά) είναι μια ανακατασκευή που ολοκληρώθηκε το 1932, το νησί έχει μια αρχαία ιστορία. Λέγεται ότι ήταν η τοποθεσία ενός μοναστηριού του 6ου ή 7ου αιώνα, και αργότερα χτίστηκε ένα κάστρο που προστάτευε τη φυλή Mackenzie.

Αυτοκίνητα – Πανδοχείο U-Drop, Τέξας, ΗΠΑ

Το Σπίτι του Ramone στα Αυτοκίνητα είναι εμπνευσμένο από το πανδοχείο U-Drop στο Shamrock, στο Τέξας. Το περίεργο πανδοχείο ήταν εμπνευσμένο από ένα καρφί κολλημένο στο έδαφος. Από τότε που η θρυλική διαδρομή 66 παροπλίστηκε, το πανδοχείο έκλεισε και παρήκμασε. Τώρα, όμως είναι ένα εθνικό καλλιτεχνικό αρχιτεκτονικό μνημείο και η τοποθεσία ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η χαμένη Ατλαντίδα –Angkor Wat, Angkor, Καμπότζη

Η πόλη της Ατλαντίδας είναι εμπνευσμένη από το Angkor Wat Angkor στην Καμπότζη. Αν και η Ατλαντίδα βασίζεται σε ένα θρυλικό βυθισμένο ελληνικό νησί που είναι αμφίβολο αν υπήρξε, η ομοιότητα με το Angkor Wat είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Ξεκίνησε ως ένας ινδουιστικός ναός και αργότερα εκ νέου χρησιμοποιήθηκε ως Βουδιστικός ναός τον 12ο αιώνα. Σε κάθε περίπτωση, είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο!

Frozen – Ξενοδοχείο De Glace, Κεμπέκ, Καναδάς

Το Παλάτι από πάγο της Έλσα είναι εμπνευσμένο από το Ξενοδοχείο De Glace στο Κεμπέκ του Καναδά. Το ξενοδοχείο είναι μια εποχιακή κατασκευή που εμφανίζεται στις παρυφές του Κεμπέκ στον Καναδά κάθε χειμώνα. Η αρχιτεκτονική του διαφέρει ουσιαστικά από χρονιά σε χρονιά, αλλά η εξαιρετική φύση του – το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο από τούβλα πάγου – είναι η τέλεια έμπνευση για ένα παλάτι στο Frozen.

Χιονάτη–Κάστρο Segovia, Ισπανία

Το Κάστρο της Βασίλισσας στη Χιονάτη είναι εμπνευσμένο από το Αλκαζάρ της Σεγκόβια, ένα κάστρο που βρίσκεται στην κεντρική Ισπανία. Χρησιμοποιήθηκε για εκατοντάδες χρόνια από διάφορους Ισπανούς μονάρχες μέχρι που υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά το 1862. Βρίσκεται σε έναν λόφο, στη συμβολή δύο ποταμών, δίνοντάς του ένα σχήμα παρόμοιο με την πλώρη ενός πλοίου.

Credit: boredpanda.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες