12 Εξαιρετικά Χρήσιμα Κόλπα για να προστατεύσετε τον Εαυτό σας αν βρεθείτε σε Κίνδυνο. Το 5ο θα σας σώσει τη Ζωή!

Είναι απίθανο να βρεθείτε ποτέ σε μία κατάσταση ζωής και θανάτου. Αλλά πάντα γίνονται άσχημα πράγματα. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε; Μην ζείτε τη ζωή σας φοβισμένοι – μάθετε κάποια βασικά της αυτοάμυνας, βάλτε τα στη μνήμη σας και εάν τα χρειαστείτε ποτέ, χρησιμοποιήστε τα.

1. Χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας.

Το κεφάλι είναι μεγάλο, σκληρό και θωρακισμένο. Μία κουτουλιά μπορεί να κάνει θαύματα, πολύ περισσότερο από κλοτσιές ή μπουνιές. Στοχεύστε τη μύτη εκείνου που σας επιτίθεται.

2. Εάν κάποιος προσπαθήσει να σας απαγάγει, σκορπίστε τα υπάρχοντά σας.

Εάν γίνει το χειρότερο σενάριο και σας βάλουν με τη βία σε ένα όχημα, προσπαθήστε να πετάξετε όσα πιο πολλά από τα υπάρχοντά σας γίνεται (εκτός από το κινητό σας!) Αυτό ίσως βοηθήσει τους ερευνητές να σας εντοπίσουν.

3. Να κινείστε σαν πεταλούδα, να τσιμπάτε σαν μέλισσα.

Ο πιο δύσκολος στόχος είναι ο κινούμενος στόχος. Το να στέκεσαι όρθιος σε κάνει εύκολο στόχο. Εάν μπορέσεις να συνεχίσεις να κινείσαι, θα μπορέσεις να αποφύγεις επιθέσεις – και θα δώσεις στον εαυτό σου ένα άνοιγμα για να κάνεις τη δική σου κίνηση.

4. Μάθετε κάποια σημεία πίεσης.

Θέλει τρόπο. Εάν ξέρετε πού να χτυπήσετε, μία μάχη μπορεί να σταματήσει πριν καν ξεκινήσει.

5. Ήρθαν στο σπίτι σας; Γρήγορα στην κουζίνα.

Εάν δεν υπάρχει τρόπος να φύγετε, πηγαίνετε στο δωμάτιο που υπάρχουν τα περισσότερα πιθανά όπλα: την Κουζίνα. Ξέρεις ακριβώς που είναι κάθε μαχαίρι, ενώ ο διαρρήκτης όχι.

6. Πετάξτε τα πορτοφόλι σας.

Κανείς δεν θέλει να πετάξει το πορτοφόλι του. Αλλά εάν αναγκαστείτε να παραδοθείτε, μην το δώσετε – πετάξτε το λίγο πιο κει. Οι πιθανότητες είναι πως ο δράστης θα θέλει πολύ περισσότερο το πορτοφόλι σας από εσάς. Πετώντας το, ίσως βρείτε λίγο χρόνο για να ξεφύγετε.

7. Τι να κάνετε εάν σας απειλήσουν μέσα σε ένα ασανσέρ.

Πατήστε όσα κουμπιά μπορείτε. Το να ανοίγουν οι πόρτες σε κάθε όροφο θα αυξήσει τις πιθανότητες να πιαστεί ο δράστης. Επίσης θα τον καθυστερήσει εάν ο δράστης έχει κάποιο προορισμό στο μυαλό.

8. Μην φοβηθείτε να φωνάξετε.

Ενώ το να κουβαλάς μία σφυρίχτρα μπορεί να φανεί χρήσιμο, ο ήχος της δεν σηματοδοτεί απαραίτητα έκτακτο περιστατικό. Προσπαθήστε κάτι διαφορετικό: Φωνάξτε ‘Βοήθεια’, ‘Επίθεση,’ ή ‘100’. Αυτές οι λέξεις δείχνουν τη φύση του προβλήματος καλύτερα από μία σφυρίχτρα.

9. Μάθετε πως να ξεφεύγετε αν σας δέσουν τα χέρια.

Η σκέψη του να είσαι δεμένος είναι τρομακτική. Εάν σας δέσουν όπως στην εικόνα, υπάρχει τρόπος. Κάντε μοχλό με το σώμα σας και σπάστε τα δεσμά σας. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά.

10. Εάν σας ακολουθούν, αναλάβετε δράση.

Εάν περπατάτε και υποπτευτείτε πως κάποιος σας ακολουθάει, προσπαθήστε να πάτε προς ένα δημόσιο μέρος. Εάν είστε σε όχημα, πηγαίνετε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

11. Φορέστε κοσμήματα διπλής χρήσης.

Αυτό το διακοσμητικό δαχτυλίδι για παράδειγμα, μπορεί να κάνει πολύ ζημιά εάν ρίξετε γροθιά σε κάποιον.

12. Κάντε μαθήματα αυτοάμυνας.

Ενώ αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες, τίποτα δεν είναι σαν μία πολεμική τέχνη. Κάντε μαθήματα και μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας εάν χρειαστεί.

Credit: diply.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες