10 tips για να επιβιώσετε από τη συντριβή ενός αεροπλάνου

1. Συνειδητοποιήστε ότι έχετε 90 δευτερόλεπτα

Εάν συμβεί το μοιραίο, πρέπει να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να βγείτε και να απομακρυνθείτε όσο πιο σύντομα μπορείτε. Τα καύσιμα των αεροπλάνων είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα ανατιναχτούν.

2. Ο κανόνας του “μείον 8, συν 3”

Τα περισσότερα ατυχήματα με αεροπλάνο συμβαίνουν κατά τα 3 πρώτα δευτερόλεπτα της απογείωσης ή 8 δευτερόλεπτα μετά την προσγείωση, καλό λοιπόν θα ήταν να είστε σε ετοιμότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

3. Να πετάτε με μεγάλα αεροπλάνα

Τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα αεροπλάνα έχουν λιγότερες πιθανότητες βλάβης απ’ ότι τα αντίστοιχα μικρότερα και πιο παλιά μοντέλα. Επιπλέον, οι πιλότοι τους είναι πιο έμπειροι.

4. Ο κανόνας των 5 σειρών

Προσπαθήστε να κλείσετε μία θέση στις 5 πρώτες σειρές που βρίσκονται κοντά στην έξοδο κινδύνου. Επίσης, οι θέσεις που βρίσκονται στο διάδρομο, σε σύγκριση με αυτές που βρίσκονται δίπλα στο παράθυρο, θεωρούνται ασφαλέστερες.

5. Μην αμελείτε την φυσική σας κατάσταση

Δεν χρειάζεται και πολύ επεξήγηση. Σε όσο καλύτερη φυσική κατάσταση είναι κανείς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά σε μια κρίσιμη κατάσταση.

6. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες ασφαλείας

7. Η σωστή στάση σώματος

Μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο, αλλά οι παραπάνω στάσεις σώματος μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες τραυματισμού στο κεφάλι και το σπάσιμο των πλευρών.

8. Μην επαναπαύεστε! Δράστε!

Η διαφορά στην πίεση πολλές φορές μπορεί να σας δημιουργήσει μια αίσθηση υπνηλίας ή ζαλάδας. Φροντίστε να είστε πάντα σε εγρήγορση και να προσέχετε τους αεροσυνοδούς για τυχόν ύποπτες συμπεριφορές.

9. Φορέστε ΑΜΕΣΩΣ τη μάσκα οξυγόνου

Μην περιμένετε να πέσει πρώτα η πίεση γιατί αυτό μπορεί να συμβεί πολύ απότομα. Επίσης κρατηθείτε γερά από κάπου.

10. Ξεχάστε τα προσωπικά σας αντικείμενα

Πολλοί κάνουν το λάθος και μετά τη συντριβή αρχίζουν να ψάχνουν για τις αποσκευές τους. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το πιο σημαντικό είναι να βγείτε και να απομακρυνθείτε ΑΜΕΣΑ από το αεροπλάνο. Η ζωή σας αξίζει πολύ περισσότερο από μια βαλίτσα ρούχα…

Credits: Blindfold

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες