10 Άτομα που έχασαν ΠΟΛΛΑ Κιλά, μας Εκμυστηρεύονται το Μυστικό της Επιτυχίας τους.

Ρωτήσαμε άτομα που έχουν βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της υγείας τους και ποια ήταν τα πρώτα τους βήματα στην προσπάθεια τους να χάσουν βάρος, και πως αυτά τα βήματα μετατράπηκαν σε σημαντική μεταμόρφωση στη ποιότητα ζωής τους.

Να μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από 10 ανθρώπους που κατάφεραν να χάσουν μέχρι και 20 κιλά.

1. Κρύψτε τη ζυγαριά και τον ολόσωμο καθρέφτη

Έκρυψα τη ζυγαριά και τον ολόσωμο καθρέφτη για τον πρώτο μήνα. Αυτό με βοήθησε να συγκεντρωθώ περισσότερο σε αυτό που το σώμα μου μου έλεγε και να κοιτάζω λιγότερο τον αριθμό των κιλών ή πως φαίνομαι. Είμαι και ανυπόμονη, γι’ αυτό στο παρελθόν επειδή δεν έβλεπα αποτελέσματα γρήγορα τα παρατούσα. Αυτό με βοήθησε να κολλήσω στο πρόγραμμα, επειδή δε μπορούσα να δω τι γινόταν στο σώμα μου.

—Πέννυ N., 31 ετών (έχασε 35 κιλά μέσα σε τέσσερα χρόνια)

2. Κάντε απλά το πρόγραμμα γυμναστικής — ακόμα και αν είναι η χιλιοστή φορά που ξεκινάτε να κάνετε γυμναστική.

Βαριόμουν…έτσι φόρεσα παλιά αθλητικά και αποφάσισα να πάω για τρέξιμο. Είχε πολλή ζέστη και πάλευα να τρέξω. Όσο επώδυνο και αν ήταν, ένιωθα αναζωογονητικά, και έτσι αποφάσισα να το κάνω εντατικά. Όλες τις προηγούμενες φορές έβρισκα συνεχώς δικαιολογίες του τύπου: θέλει πολλή δουλειά… έχει πολλή ζέστη… πόνος στη πλάτη. Έτσι, εκείνη τη μέρα απλώς έτρεξα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά ήθελα να τελειώσω κάτι που ξεκίνησα. Ολοκλήρωσα το πρόγραμμα προπόνησης σε εννέα εβδομάδες, και έτρεξα 5 χιλιόμετρα την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

—Τζέισον Νέλσον, 42 ετών (έχασε 33 κιλά σε ένα χρόνο)

3. Θέστε ένα πολύ απλό στόχο, π.χ. να ασκείστε για 20 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα.

Τη πρώτη μέρα που αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου, γράφτηκα στο γυμναστήριο. Στην αρχή ήταν λίγο τρομακτικά, επειδή ένιωθα όλα τα βλέμματα πάνω μου. Ωστόσο, είδα ότι όλοι εκεί ήταν για ένα σκοπό, και μετά τη πρώτη εβδομάδα γυμναστικής ξεκίνησα να νιώθω πιο άνετα και είχα κίνητρο να συνεχίσω. Στην αρχή έκανα διάδρομο για 20 λεπτά και σιγά σιγά ανέβαζα το χρόνο. Μετά από τέσσερις μήνες, έκανα και άλλα μηχανήματα, όπως το ελλειπτικό.

—Άσα Χουσεΐν, 30 ετών (έχασε 31 κιλά σε 14 μήνες)

4. Μάθετε πόσες θερμίδες υπάρχουν στο φαγητό σας.

Αποφάσισα να πάρω τον έλεγχο, με πρώτο βήμα κατανοώντας πόσες θερμίδες έβαζα μέσα στο σώμα μου (φαγητά, ποτά, πατατάκια και γλυκά) Γρήγορα συνειδητοποίησα πόσο πολύ έτρωγα.

Επίσης μου φάνηκε ενδιαφέρον βλέποντας πόσες θερμίδες υπάρχουν σε διαφορετικά τρόφιμα, επειδή ειλικρινά δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να προσέχω όταν έτρωγα (θερμίδες, λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, κτλ). Πραγματικά με βοήθησε να καταλάβω τι έτρωγα και τις ωφέλειές τους.

—Τζασμίν Φεντόρα, 25 ετών (έχασε 22 κιλά μέσα σε τέσσερα χρόνια)

5. Κάντε ένα διάλειμμα από επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λευκή ζάχαρη.

Έκοψα όλους τους υδατάνθρακες και την ζάχαρη. Η πρώτη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη. Είχα πονοκεφάλους, ήμουν ληθαργική και γκρινιάρα. Μπορώ να πω ότι ήμουν εθισμένη στη ζάχαρη και πέρασα δύσκολο διάστημα απεξάρτησης από τη ζάχαρη.

Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, έγινε πιο εύκολο. Σταμάτησα να τρώω πρόχειρο φαγητό και ξεκίνησα να τρώω κάθε μέρα 2 αυγά για πρωτεΐνη. Έτρωγα σαλάτες για μεσημεριανό και κρέας με λαχανικά για βραδινό. Έτρωγα ελάχιστα μαύρη σοκολάτα αραιά και που. Κάθε εβδομάδα άφηνα τον εαυτό μου τρώει ένα γεύμα με ό, τι ήθελα, συνήθως τα σαββατοκύριακα. Μετά, επέστρεφα στη ρουτίνα μου.

—Κέλι Κρόσμπυ, 33 ετών (έχασε 26 κιλά μέσα σε οχτώ μήνες και έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο τον Απρίλιο του 2014)

6. Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας γιατί θέλετε να χάσετε βάρος.

Έγραψα στον μέλλοντα εαυτό μου ένα γράμμα σε περίπτωση που χρειαζόμουν κίνητρο. Ήμουν όσο πιο ειλικρινής μπορούσα, και το γράμμα ήταν συγκινητικό. Ωστόσο ήταν ρεαλιστικό και το χρειάστηκα πολλές φορές. Δημοσίευσα το αρχικό γράμμα σε ένα blog περίπου πριν ένα χρόνο, μαζί με μια απάντηση.

—Σάρι Μπρόνις, 25 ετών (έχασε 44 κιλά σε 18 μήνες)

7. Προκαλέστε τον εαυτό σας να παρατήσει τα γλυκά για ένα χρονικό διάστημα.

Πέρασα ένα χρόνο χωρίς γλυκά. Ξεκίνησα να αλλάζω την καθημερινή μου ρουτίνα. Για παράδειγμα, σταμάτησα να αγοράζω παγωτά. Επιπλέον, βρισκόμουν μαζί με άτομα που ήταν υποστηρικτικά με τον στόχο μου. Βρήκα υποκατάστατα για τα γλυκά, π.χ. αντί για παγωτό, έτρωγα γιαούρτι με φρούτα, αλλά μετά από ένα μήνα χωρίς γλυκά, άρχισα να λαχταρώ τη γεύση αυτών των πιο υγιεινών τροφών.

—Νταν Κέις, 21 ετών (έχασε 27 κιλά μέσα σε ένα χρόνο)

8. Περπατήστε παντού.

Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησα ήταν να ξεκινήσω να περπατάω παντού. Με το ζόρι ανέβαινε τις σκάλες ή περπατούσα το τετράγωνο χωρίς να λαχανιάσω, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω. Σταμάτησα να παίρνω το λεωφορείο, σταμάτησα να οδηγώ, σταμάτησα να παίρνω ταξί. Περπάτησα. Ήμουν 180 κιλά και μετά βίας το έκανα χωρίς να πονέσουν τα πόδια μου ή να κουραστώ ή να λαχανιάσω, αλλά στο τέλος απέκτησα πολλά παραπάνω.

Ξεκίνησα να κάνω περισσότερη γυμναστική. Πήγαινα για γυμναστική σε πισίνα και σε Zumba classes και γράφτηκα σε γυμναστήριο. Έχασα πάνω από 45 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

—Μισέλ M., 30 ετών (έχασε 90 κιλά μέσα σε δύο χρόνια)

9. Γυμναστείτε με το Wii.

Ντρεπόμουν να πάω σε γυμναστήριο και άκουσα ότι η Zumba φέρνει φοβερά αποτελέσματα, έτσι αγόρασα την κονσόλα Wii και ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής. Γυμναζόμουν στο σπίτι, πέντε με έξι φορές την εβδομάδα.

…Πάντα μου άρεσαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η γυμναστική με το Wii μου φάνηκε άλλο ένα ευχάριστο παιχνίδι. Όταν είδα τα αποτελέσματα, μου έδωσε το κίνητρο να συνεχίσω. Ο χορός με τη Zumba είναι πραγματικά διασκεδαστικός, ειδικά όταν υπήρχε ένα τραγούδι που γνώριζα ή μου άρεσε. Το παιχνίδι ήταν περισσότερο σαν να προσπαθείς να πετύχεις το επόμενο επίπεδο, παρά γυμναστική.

—Νάντια Γ., 27  ετών (έχασε 68 κιλά μέσα σε τρία χρόνια)

10. Curb your fast food habit and learn to cook.

Σταμάτησα να τρώω πίτσα και fast food κάθε εβδομάδα και ξεκίνησα τη μαγειρική. Έτρωγα fast food τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, και πίτσα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Ήταν τόσο εύκολα διαθέσιμα και φτηνά. Βαριόμουν και δεν ήξερα να μαγειρεύω. Πίστευα ότι το σπιτικό φαγητό δε θα είναι νόστιμο.

Ήταν πολύ ενθαρρυντικό για μένα όταν δημιουργούσα ένα πιάτο. Άρχισα να πειραματίζομαι με το φαγητό και να ανακαλύπτω πόσο δημιουργικός μπορώ να γίνω.

—Ροτζέλιο Ορόζκο, 26 ετών (έχασε 27 κιλά μέσα σε ένα χρόνο)

Μοιραστείτε αυτές τις συμβουλές για να βελτιώσετε και εσείς τον τρόπο ζωής σας για μια πιο υγιεινή ζωή.

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες