Τσερνομπίλ μια πόλη μετά από 28 χρόνια δείτε πως ήταν και πως έγινε (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από περίπου 30 χρόνια η είδηση του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσέρνομπιλ σκόρπισε παγκοσμίως τον τρόμο. Η έκρηξη του αντιδραστήρα προκάλεσε πάνω από 50 θανάτους σε βάθος τεσσάρων μηνών.

Οι συνέπειες μιας τόσο μεγάλης πυρηνικής καταστροφής, όμως, δυστυχώς δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν σε τόσο… μικρή κλίμακα. Η ραδιενέργεια που απελευθερώθηκε στη γύρω περιοχή δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε κάθε μορφή ζωής.

Από το 1986 μέχρι και σήμερα, όπως είναι φυσιολογικό, έχει δημιουργηθεί μια «απαγορευμένη» ζώνη γύρω από το πυρηνικό σταθμό. Πέρα από το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει κάποιος αν ακόμα και σήμερα βρεθεί στο σημείο που εξερράγη ο αντιδραστήρας, ο κύριος λόγος του αποκλεισμού της περιοχής ήταν η ομαλή ανάπλαση της χλωρίδας και της πανίδας.

Η πρόσβαση σε ένα κύκλο με εμβαδό μεγαλύτερο των 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων απαγορεύτηκε, ώστε η φύση να μπορέσει να «λύσει» αυτό το τεράστιο ανθρώπινο σφάλμα όσο το δυνατόν συντομότερο.

Τσερνομπίλ: δείτε πως καταντάει μια πόλη μετά από είκοσι οχτώ χρόνια μέσα σε ένα λεπτό. Εκεί που πριν ήταν γεμάτο κόσμο τώρα έχουν μείνει μόνο τα ερείπια και τα παραμορφωμένα ζώα

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες