Σχεδιαστές Μόδας μεταμορφώνουν τις απαίσιες Νοσοκομειακές Ρόμπες σε πανέμορφα Ρούχα. Ο λόγος; Θα σας Ραγίσει την Καρδιά!

Σε κανέναν δεν αρέσει να φοράει νοσοκομειακές ρόμπες, αλλά για τους περισσότερους είναι μια προσωρινή κατάσταση. Για μερικά άτυχα παιδιά όμως, οι ρόμπες είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, αλλά χάρη σε ένα project που ονομάζεται Ward+Robes, τα βαρετά και άσχημα νοσοκομειακά ρούχα ίσως σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν.  

Αρκετοί σχεδιαστές μόδας έχουν συνεργαστεί με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για παιδιά  που καλείται Starlight Children’s Foundation Canada για να “δώσουν μια ευκαιρία σε άρρωστα παιδιά να νιώσουν ξανά ο εαυτός τους.

Το project Ward+Robes ξεκίνησε σε ένα νοσοκομείο στο Οντάριο του Καναδά, και ελπίζουν οι στιλάτες νέες ρόμπες να αντικαταστήσουν τις παλιές σε όλη τη χώρα και γιατί όχι να επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Και κρίνοντας από το πόσο χαρούμενα είναι τα παιδιά, γιατί όχι να μη χαρίσουν μια μικρή νότα αισιοδοξίας;

“Φορώντας μια νοσοκομειακή ρόμπα νιώθεις ότι είσαι όντως στο νοσοκομείο,” εξηγεί ένα κορίτσι. “Δεν έχει τίποτα καλό σε αυτό.”

“Όταν δε μπορείς να φορέσεις αυτό που θέλεις, νιώθεις ότι δεν είσαι αυτός που θα έπρεπε, ή είσαι απλά η ασθένειά σου,” δηλώνει ένα άλλο παιδί.

Το project έχει σκοπό να δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στα παιδιά.

Και όπως βλέπετε, φαίνονται πολύ ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα!

“Όταν είδα αρχικά τις νέες ρόμπες, είδα ενδυνάμωση του πνεύματος των εφήβων, όπου προηγούμενως δεν υπήρχε τίποτα,” σχολιάζει ένα από τα χαρούμενα παιδιά.

Βγαίνουν σε ποικίλα σχέδια, που φαίνεται να αρέσουν πολύ στα παιδιά.

Το project μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσεις σε ένα νοσοκομείο στον Καναδά και βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλα 130 σε ολόκληρο τον Καναδά.

Παρακολουθήστε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες: 

Credit: boredpanda.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες