Συμβουλές για ξεκούραστο μυαλό

Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, νιώθουμε ότι οι μέρες μας γίνονται κουραστικότερες και η δουλειά πιο απαιτητική.

Όλα αυτά συνοδεύει, βεβαίως, και η κακή μας ψυχολογία λόγω της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό περιμένουμε με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Αν νιώθετε συχνά ότι είστε κουρασμένοι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας.

1) Φροντίστε να μην κάνετε πολλές δουλειές ταυτοχρόνως. Το πιο πιθανό όταν το κάνετε αυτό είναι να μπερδευτείτε ή να αποδώσετε λιγότερο απ’ όσο πραγματικά μπορείτε.

2) Εργαστείτε με το δικό σας ρυθμό. Σημασία έχει να αποδώσετε τα μέγιστα όχι ταχύτερα.

3) Προσπαθήστε να μην λαμβάνετε πολλές αποφάσεις μέσα στην ίδια ημέρα. Επικεντρωθείτε σε κάθε απόφαση ξεχωριστά, χαρίστε της το χρόνο που χρειάζεται και έτσι θα νιώθετε και πιο ξεκούραστοι και ότι πήρατε μια σωστή και καθόλου βιαστική απόφαση.

4) Κάντε διάλειμμα από ό, τι κι αν κάνετε κάθε 20′ -30′.

5) Χρησιμοποιείστε όλες σας τις αισθήσεις. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μυαλό λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνουν ταυτόχρονα ερεθίσματα παραπάνω από μία αισθήσεις.

6) Τόσο ο ποσοτικός όσο και ο ποιοτικός ύπνος συνεισφέρουν στη βελτίωση της πνευματικής και σωματικής μας υγείας, καθώς αυξάνουν τη διαύγεια και βελτιώνουν τη μνήμη.

7) Κάντε διακοπές όσο πιο συχνά μπορείτε και σας το επιτρέπουν οι συνθήκες.

8) Ασχοληθείτε για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα με κάτι που σας ευχαριστεί και σας ταξιδεύει. Μην επιλέξετε ωστόσο, την τηλεόραση ή το σινεμά, γιατί και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείτε το μυαλό σας αρκετά και ο σκοπός είναι να κάνετε κάτι που θα το χαλαρώσει.

9) Επιλέξτε να κάνετε ένα άθλημα που θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση, ή απλώς μία συνήθεια (αν δεν είστε και πολύ αθλητικοί τύποι).

10) Κοιτάξτε για 10′ έξω από το παράθυρό σας και εστιάστε τα μάτια σας στο πιο μακρινό και σταθερό σημείο που βρίσκεται εντός του οπτικού σας πεδίου.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες