Πως να μην νιώσετε άσχημα εάν ξεχάσετε το όνομα κάποιου

Όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ξεχάσουμε το όνομα ενός ανθρώπου, αμέσως μόλις μας τον σύστησαν.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μη φανεί ότι ξεχάσατε το όνομα του ανθρώπου, με τον οποίο μιλάτε:

– Ζητείστε του να γράψει τον αριθμό του στο τηλέφωνό σας. Έτσι, θα κρατήσετε επαφή και σίγουρα δε θα ξαναξεχάσετε το όνομά του.

– Μία άλλη λύση είναι να ζητήσετε τη διεύθυνση email. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομά τους ως διεύθυνση για email. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε επίσης ότι ενδιαφέρεστε να κρατήσετε την επαφή και στο μέλλον.

– Σε περίπτωση που δεν υπάρχει το όνομα στο mail, θα υπάρχει σίγουρα μία άλλη πληροφορία, όπως για παράδειγμα το πού εργάζεται, που θα σας βοηθήσει να βρείτε το όνομα του ανθρώπου.

– Μία άλλη ιδέα είναι να συστήσετε τον άνθρωπο, του οποίου ξεχάσατε το όνομα σε ένα φίλο. Βρείτε ένα φίλο σας και ξεκινήστε να τον συστήσετε στον άνθρωπο που δε θυμάστε το όνομά του. Αντανακλαστικά, θα απαντήσει ο ίδιος πριν προλάβετε να πείτε κάτι.

– Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε το όνομα που ξεχάσετε είναι μόλις τελειώσει η κουβέντα, απλά να ρωτήσετε ένα φίλο σας που τον γνωρίζει.

– Μία άλλη λύση, η πιο σίγουρη, είναι να ζητήσετε την κάρτα του ή στο τέλος της κουβέντας να υπενθυμίζετε εσείς το δικό σας όνομα, οπότε και να σας πει και εκείνος το δικό του.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες