Πρώτο tattoo; Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν το «χτυπήσεις»!

Σκέφτεσαι να κάνεις το πρώτο tattoo σου;

Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις, ώστε να έχεις πλήρη επίγνωση για το τι πρόκειται να κάνεις, και τι πρέπει να προσέξεις!
1. Αρχικά να είσαι σίγουρος ότι θες να κάνεις μόνιμο tattoo. Αν δεν είσαι σίγουρος, μην το κάνεις πάνω σε ένα σου ενθουσιασμό γιατί το σίγουρο είναι ότι μετά θα το μετανιώσεις, και η αφαίρεση ενός tattoo με λέιζερ, γίνεται μεν αλλά, και πονάει λίγο και κοστίζει και οικονομικά. Αν δεν είσαι 100% σίγουρος έχεις την εναλλακτική να κάνεις το σχέδιο που θες και στο σημείο που το θέλεις με χένα, που κρατάει μερικούς μήνες, και αν μετά από εκείνο το χρονικό διάστημα εξακολουθεί να σου αρέσει η συγκεκριμένη επιλογή, τότε μπορείς κάλλιστα να “χτυπήσεις” το συγκεκριμένο σχέδιο ως μόνιμο tattoo.

2. Κάνε μια καλή, αρχικά online έρευνα στις επιλογές σχεδίων που υπάρχουν, και κατόπιν πήγαινε και στο ίδιο το κατάστημα, όπου μπορείς και να συμβουλευτείς τον tattoo artist, κι ασφαλώς να ξεφυλλίσεις τα σχετικά επαγγελματικά βιβλία, και albums που θα υπάρχουν στο χώρο του με διάφορες προτάσεις σχεδίων.

3. Σκέψου προσεκτικά σε ποιο σημείο του σώματός σου θες να χτυπήσεις το τατουάζ, κι ασφαλώς και συναρτήσει του μεγέθους του. Το μέγεθος του tattoo και το σημείο στο οποίο θα το έχεις είναι αλληλένδετα. Αναλόγως του επαγγέλματός σου, γιατί σε κάποια επαγγέλματα, ακόμη και σήμερα, δεν επιτρέπονται τα τατουάζ, ή -ακόμη- κι αν επιτρέπονται, κατακρίνονται, καλό είναι να σκεφτείς προσεκτικά το μέρος στο οποίο θα έχεις το tattoo σου αν υπάρχει ανάγκη τέτοια ώστε να μπορείς, αν χρειαστεί, να το καλύπτεις με ρούχα ή αξεσουάρ σου. Ένα μανίκι τατουάζ, για παράδειγμα, δεν είναι κάτι που μπορεί να “κρυφτεί” αν χρειαστεί. Επιπλέον, ένας λόγος για να διαλέξεις προσεκτικά το σημείο, είναι για να είναι τέτοιο ώστε να μην έχεις το φόβο ότι θα σου “ξεχειλώσει”, επειδή μπορεί π.χ. να “πλαδαρέψεις”, ή να “ζαρώσεις” μεγαλώνοντας.

4. Οι πιο “safe” επιλογές για σημείο του σώματός σου για τατουάζ είναι η μέσα πλευρά του χεριού σου κοντά στον καρπό, στο σημείο, που αν θελήσεις μπορείς να το καλύψεις με ένα ρολόι, και ασφαλώς η κάτω περιοχή του ποδιού κοντά στον αστράγαλο. Πρακτικά, όπως μπορείς να μάθεις και από τον tattoo artist σου, σχεδόν σε όποια περιοχή του σώματός σου φανταστείς μπορείς να κάνεις tattoo, απλώς αναλόγως του σημείο, θα υποστείς και διαφορετικά levels πόνου.

5. Διάλεξε πολύ προσεκτικά το μαγαζί στο οποίο θα πας να κάνεις το tattoo σου. Μια safe επιλογή είναι να ρωτήσεις, ασφαλώς, και φίλους σου που έχουν κάνει τατουάζ να σου προτείνουν το μέρος που πήγαν εκείνοι, και να σου δώσουν εκτενείς και “first hand” πληροφορίες για την υγιεινή του χώρου, την καθαριότητα και την εξυπηρέτηση.

6. Αφού επιλέξεις το κατάστημα, καλό θα ήταν να κάνεις μια πρώτη επίσκεψη για να δεις τον χώρο, την υγιεινή και την καθαριότητά του, και να μιλήσεις και με τον tattoo artist ώστε να του θέσεις τις ερωτήσεις που σε απασχολούν, είτε σχετικά με το σχέδιο και το μέρος του σώματός σου, είτε σχετικά με την τιμή. Και αφού θα τα έχεις κάνει αυτά, κι αν έχεις μείνει ικανοποιημένος, μπορείς να “χτυπήσεις” το tattoo σου σε μια δεύτερη επίσκεψη.

7. Το “άλφα και το ωμέγα” είναι ασφαλώς η υγιεινή και η καθαριότητα του χώρου. Εξίσου όμως σημαντικό είναι να βρεις έναν tattoo artist συνεργάσιμο και συνεννοήσιμο, με τον οποίο να νιώσεις ότι καταλαβαίνει τι ακριβώς θες και ότι θα στο κάνει σωστά.

8. Να θυμάσαι ότι όταν πας να “χτυπήσεις” tattoo δεν γίνεται να βιάζεσαι να τελειώνεις. Πρέπει να έχεις χρόνο και ηρεμία, γιατί το άγχος και το αίσθημα της βιασύνης είναι κάτι που μεταδίδεται και ασφαλώς δεν θες να το μεταδόσεις στον tattoo artist. Θες εκείνος να είναι ήρεμος και προσεκτικός ώστε να σου κάνει σωστή και καλή δουλειά. Και κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι ακριβώς εκείνο που θες. Να θυμάσαι ότι ένα tattoo είναι μόνιμο. Οπότε θες να έχεις μόνιμα στο σώμα σου κάτι που να είναι καλαίσθητο.

9. Τις γνώμες των φίλων σου και της οικογένειάς σου μπορείς να τις ακούσεις σχετικά με την επιλογή σχεδίου, αλλά καλό θα είναι να μην επιλέξεις το δικό τους αγαπημένο σχέδιο, αλλά το δικό σου. Στο δικό σου σώμα θα είναι το tattoo, οπότε πρέπει πρώτα και κύρια να αρέσει σε εσένα, το αν θα αρέσει στον κοινωνικό σου περίγυρο είναι δευτερευούσης σημασίας. Ασφαλώς, προσωπική συμβουλή (“take it or leave it, it’s your choice”), μην κάνεις tattoo με το όνομα του “je táime”, γιατί το τατουάζ θα είναι μόνιμο, αλλά το τωρινό “je táime” σου δεν ξέρεις αν θα είναι εξίσου μόνιμο.

10. Η τιμή του tattoo εξαρτάται από το μέγεθός του αλλά και το σημείο στο οποίο θα επιλέξεις να το κάνεις. Και φυσικά, ρώτα τιμή προτού το κάνεις, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

11. Όσον αφορά τα levels πόνου, πάλι εξαρτώνται από το σημείο του σώματος στο οποίο θα κάνεις το τατουάζ. Άλλα σημεία πονάνε περισσότερο άλλα λιγότερο. Ασφαλώς κανένα τατουάζ δεν είναι εντελώς ανώδυνο. Ακόμη και στο πιο απλό σημείο αν κάνεις ένα μικρό σχέδιο, και τότε ένα τσίμπημα με μια αίσθηση πίεσης πάνω στο δέρμα σου θα την νιώσεις. Μην ξεχνάς ότι γίνεται με βελόνα, όχι με πούπουλα.

12. Ζήτα από τον tattoo artist που θα σου κάνει το tattoo να σου δώσει αναλυτικές οδηγίες για μετά. Τι δηλαδή θα πρέπει να περιμένεις, και τι θα πρέπει να κάνεις το πρώτο διάστημα. Να ξέρεις ότι το tattoo θα κάνει περίπου δύο εβδομάδες για να επουλωθεί. Μην ξεχνάς ότι ουσιαστικά είναι πληγή και επουλώνεται. Πρακτικά, μόλις σου το χτυπήσει ο tattoo artist θα το τυλίξει με διάφανη μεμβράνη και θα σου πει να την κρατήσει για τρεις ώρες. Μόλις βγάλεις την μεμβράνη θα πρέπει να πλύνεις απαλά την περιοχή με κρύο νερό και σαπούνι. Στη συνέχεια θα σου πει να αγοράσεις μια ενυδατική φαρμακευτική κρέμα, την οποία θα βάζεις λίγες φορές την ημέρα, απλώνοντας την με απαλές κινήσεις στην περιοχή που θα έχεις το τατουάζ σου. Η ποσότητα της ενυδατικής κρέμας που θα βάζεις θα πρέπει να είναι μικρή, όση ίσα-ίσα για να γυαλίζει η περιοχή και να απορροφάται εύκολα. Η συχνότητα που θα πρέπει να βάζεις την κρέμα είναι περίπου 3-4 φορές τη μέρα, εκτός αν σε φαγουρίζει, ή τσούζει, οπότε τότε, αντί να το ξύσεις, μπορείς να βάλεις καλύτερα λίγη κρέμα στο σημείο. Επίσης, μετά το μπάνιο σου πρέπει να προσέχεις να μην το τρίβεις με την πετσέτα, αλλά να απομακρύνεις τα νερά με απαλές κινήσεις, “ταμποναριστά”.

13. Τέλος έχε υπόψιν σου, ότι ένα μόνιμο τατουάζ εξαφανίζεται μονάχα με λέιζερ, και ότι μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά μονάχα αν πρόκειται για tattoo σε μαύρο χρώμα. Οπότε έχεις έναν ακόμη λόγο για να είσαι 100% σίγουρος για την απόφαση και επιλογή σου.

(via)

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες