ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθαριστικά προϊόντα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναμίξετε!

Εύκολα αγανακτούμε με τους δύσκολους λεκέδες και έχουμε την τάση να θέλουμε να ρίξουμε πάνω του ό,τι καθαριστικό πιάσουμε στα χέρια μας. ΜΗ το κάνετε!

Κάποια προϊόντα που είναι αποτελεσματικά και ασφαλή από μόνα τους, όταν αναμιγνύονται με άλλα μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις ή άλλες χημικές αντιδράσεις” μας ενημερώνει η Nancy Bock του American Cleaning Institute.

1) Αποφρακτικό & αποφρακτικό

Katja Cho

Μπορεί να κάνουν και τα δύο την ίδια δουλειά, αλλά σύμφωνα με την Carolyn Forte του Good Housekeeping InstituteΠοτέ μην τα αναμίξετε μαζί, ούτε καν να ρίξετε το ένα αφότου έχετε χρησιμοποιήσει το άλλο. Πρόκειται για πολύ ισχυρές φόρμουλες, που μπορεί ακόμη και να ανατιναχτούν αν συνδυαστούν“!

2) Μαγειρική σόδα & ξύδι

Katja Cho

Η μαγειρική σόδα είναι αλκαλική ενώ το ξύδι όξινο, οπότε αν τα αναμίξετε στην ουσία παίρνετε νερό και οξικό νάτριο. Κυρίως όμως νερό. Επίσης, το ξύδι κάνει τη σόδα να φουσκώνει (να αφρίζει), οπότε αν τα αποθηκεύσετε μαζί σε ένα κλειστό μπουκάλι υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.

3) Οξιζενέ & ξύδι

Katja Cho

Ίσως έχετε ακούσει ότι πρέπει ψεκάζετε τις επιφάνειες της κουζίνας σας με οξιζενέ και ξύδι και αυτό δεν είναι λάθος. Φροντίστε όμως να μην αναμιγνύετε αυτά τα δύο μαζί. Η μίξη τους δημιουργεί υπεροξικό οξύ το οποίο είναι τοξικό και μπορεί να εpεθίσει τα μάτια και το δέρμα σας.

4) Χλωρίνη & ξύδι

Katja Cho

Το μίγμα απελευθερώνει χλωριούχο αέριο που ακόμη και σε μικρές ποσότητες προκαλεί βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και κάψιμο στα μάτια.

5) Χλωρίνη & αμμωνία

Katja Cho

Το τοξικό αέριο που απελευθερώνει αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται χλωραμίνη. Προκαλεί τα ίδια συμπτώματα όπως η μίξη χλωρίνης και ξυδιού, μαζί με πόνους στο στήθoς. Αμμωνία περιέχουν κυρίως τα καθαριστικά τζαμιών, οπότε προσοχή: μακριά από τη χλωρίνη!

6) Χλωρίνη & οινόπνευμα

Katja Cho

Έχετε ακουστά το χλωροφόρμιο; Κάτι παρόμοιο είναι και αυτός ο συνδυασμός. Μπορεί να μη σας κάνει να λιποθυμήσετε, αλλά σίγουρα προκαλεί εpεθισμούς καθώς είναι πολύ τοξικός.

Γενικά, ποτέ μην αναμιγνύετε χλωρίνη με οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες