Εικόνες Ντροπής και Αηδίας… Αστυνομικός αρπάζει γυναίκα από το Λαιμό και τη χτυπάει ανελέητα στη μέση του δρόμου.

Αυτή είναι η σοκαριστική στιγμή που μια μεσήλικη γυναίκα δέχεται μια βίαιη επίθεση από έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στην Γαλλία.

Το φρικιαστικό περιστατικό στην Τουλούζη στις 26 Μαΐου δείχνει μια γυναίκα να περπατάει στο πεζοδρόμιο όταν ένας αστυνομικός με στολή της πιέζει τον ώμο και φαίνεται να την αρπάζει από τον λαιμό.

Το κεφάλι της τραβιέται με βία προς τα πίσω καθώς χτυπάει πάνω στα κάγκελα και πέφτει στην άσφαλτο.

Ο άντρας που τραβάει το βίντεο τρέχει μπροστά για να σταματήσει την απαίσια συμπεριφορά αλλά ο αστυνομικός έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνεται, αδιαφορώντας για την κατάσταση της γυναίκας.

Ο άντρας βοηθά την φανερά αναστατωμένη γυναίκα να σηκωθεί, καθώς εκείνη φωνάζει στον αστυνομικό. Αυτή είναι μόλις μία από τις ανησυχητικές σκηνές που εκτυλίσσονται σε όλη την χώρα λόγω μαζικών απεργιών για τις νέες μεταρρυθμίσεις στην εργατική νομοθεσία.

Οι μεταρρυθμίσεις θα καταργούσαν την νομική προστασία των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα και θα ήταν πιο εύκολο να προσλαμβάνονται και να απολύονται οι εργαζόμενοι.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Francois Hollande υποστηρίζει ότι έτσι θα μειωθεί η ανεργία, αλλά άλλοι το βλέπουν σαν επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, τα οποία εξασφαλίζουν τώρα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Jean Durand, μέλος του CGT, που ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις σε όλη την χώρα, είπε: “Το έθνος είναι θυμωμένο και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται… θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μέχρι να κάνει πίσω η κυβέρνηση.”

Κουκουλοφόροι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και τα βενζινάδικα σε όλη την χώρα έχουν αδειάσει προκαλώντας ουρές στους δρόμους. Περίπου τα μισά βενζινάδικα της χώρας είναι τώρα άδεια, καθώς η αστυνομία προσπαθεί να ανοίξει τα μπλόκα των διυλιστηρίων.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα, όλα τα μπλόκα εκτός από ένα έχουν ανοίξει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση “βελτιώνεται παντού, σε όλη την χώρα.” Ο Γάλλος πρωθυπουργός Manuel Valls προειδοποίησε ότι “αυτή η χώρα πεθαίνει επειδή είναι ανίκανη να μεταρρυθμιστεί.”

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες