Η αξιολάτρευτη στιγμή που ένα μικρό παιδί δίνει γλυκό σε ένα κοριτσάκι πρόσφυγα, στους δρόμους της Γερμανίας

Αυτή είναι μία συγκινητική στιγμή, όταν ένα μικρό κορίτσι από την Γερμανία μοιράζεται τα γλυκά της με τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες.
Η νεαρή κοπέλα είναι μία από τις χιλιάδες των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στη Γερμανία σε αναζήτηση  ενός καταφύγιου για να σωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Και στις δύο πόλεις Μόναχο και Βερολίνο, τους πρόσφυγες τους υποδέχτηκαν με επευφημίες, τρόφιμα και δωρεές ζεστών ρούχων,  καθώς στη χώρα κατέφτασαν αυτό το Σαββατοκύριακο 10.000 πρόσφυγες σε μία μόνο ημέρα.

Το σύντομο κλιπ έχει γίνει viral εν μία νυκτί, γιατί απλοί Ευρωπαίοι ενώνονται για να βοηθήσουν την κρίση που σαρώνει την ήπειρο.

Η δημοσιογράφος από το NBC Κασσάνδρα Vinograd, έχει δεχτεί 470,000 δωρεές από τότε που ανέβασε το βίντεο.
Η Γερμανία έχει λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων ασύλου μέχρι στιγμής και γι’αυτό η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τις γειτονικές χώρες που λαμβάνουν γερμανική χρηματοδότηση από τις επιδοτήσεις της ΕΕ να επιδείξουν αλληλεγγύη.

Μιλώντας χθες, η κ Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται την υλοποίηση ενός κοινού συστήματος για την αντιμετώπιση των αιτούντων ασύλου και πρέπει να συμφωνήσουν σε δεσμευτικές ποσοστώσεις σχετικά με τη διανομή των προσφύγων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η Γερμανία αναμένει ότι ο αριθμός των προσφύγων δέχεται να τετραπλασιαστεί περίπου 800.000 φορές φέτος και λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό.
«Αυτό το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου δεν μπορεί να υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αλλά πρέπει επίσης να υπάρχει στην πράξη. Το λέω αυτό γιατί καθορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές για την υποδοχή των προσφύγων και το έργο της καταγραφής των προσφύγων », είπε σε κοινή της συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν στο Βερολίνο.
«Εγώ προσωπικά, και μιλήσαμε γι ‘αυτό, είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει πλέον να συναγωνιστείτε ο ένας τον άλλον με απειλές. Θα πρέπει να μιλήσετε σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. »

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να συζητήσει για αλλαγές στην πολιτική του ασύλου της, όπως ούτε η Ελλάδα ούτε η Ιταλία θα μπορούσαν να υποδεχτούν όλους τους πρόσφυγες που φθάνουν εκεί με βάρκες από την Τουρκία ή τη Βόρειο Αφρική.

Η Σουηδία, με μία από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές της Ευρώπης για τη μετανάστευση, αναμένει να υποδεχτεί 74.000 πρόσφυγες φέτος.
Χθες, ο πρωθυπουργός Lofven συμφώνησε με την άποψη της Μέρκελ, αποκαλώντας  «ανθρώπινη ευθύνη» για την ΕΕ, να ενωθούν για να μοιραστούν τον αριθμό των προσφύγων.
Η δική μας ευθύνη είναι βαθιά ηθική. Είναι μια ανθρώπινη ευθύνη, είπε. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Υπάρχουν 28 χώρες της ΕΕ, με την ίδια υπευθυνότητα ».

Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τον πόλεμο ή τα φτωχά μέρη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έφθασαν στην Ευρώπη φέτος, αλλά αυτοί οι αριθμοί χάνονται δίπλα από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια που ήρθαν από τις γειτονικές χώρες της Συρίας, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες