Είδε μια Τρύπα στο Νερό της Λίμνης και Άρπαξε αμέσως την Κάμερα. Αυτό που Κατέγραψε; Θα σας αφήσει με Ανοιχτό το Στόμα!

H περιφέρεια Νάπα της Καλιφόρνια είναι γνωστή για την βιομηχανία κρασιού και τα όμορφα φυσικά τοπία. Ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους και τις πεδιάδες, βρίσκεται ένα από τα πιο φυσικά γραφικά τοπία της Αμερικής. Υπάρχουν τόσο πολλά που μπορεί κανείς να εξερευνήσει στην περιοχή και ένα από αυτά είναι η λίμνη Berryessa.

Η έβδομη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη σε μέγεθος στον κόσμο βρίσκεται δίπλα στο φράγμα Monticello και εδώ βρίσκεται το διάσημο αυλάκι «Glory Hole», που προστατεύει την λίμνη από την υπερχείλιση. Έχει διάμετρο 21 μέτρα και το νερό πέφτει από ύψος 60 μέτρων! Μόλις το νερό φτάσει στον πάτο και περνάει από την άλλη πλευρά του φράγματος, στον ποταμό Putah Creek.

Η τελευταία φορά που το αυλάκι ήταν ενεργό ήταν πάνω από μια δεκαετία πριν και με τις συνεχείς ξηρασίες που αντιμετωπίζει η Καλιφόρνια ήταν αναμενόμενο να μη χρησιμοποιηθεί σύντομα. Όλα αυτά όμως άλλαξαν πρόσφατα, όταν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις στη περιοχή και το νερό της λίμνης έφτασε σε μέγιστα επίπεδα.

Η απότομη εισροή τόσης μεγάλης ποσότητας νερού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σήμαινε ότι το αυλάκι θα μπορούσε να είναι και πάλι ενεργό και στις 16 Φεβρουαρίου 2017 συνέβη υπερχείλιση του!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές λήψεις που έγιναν από drone, όπου εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού πέφτουν ανά δευτερόλεπτο στη τρύπα. 

Credit: Sun-gazing

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες