Γιατί η ΙΚΕΑ Ανακαλεί Εκατομμύρια Συρταριέρες και Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για να Κρατήσετε τα Παιδιά σας Ασφαλή

Αν έχετε ψωνίσει από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, τότε υπάρχει μεγάλη περίπτωση να έχετε κάποια συρταριέρα στο σπίτι σας. Πιο συγκεκριμένα η σειρά από συρταριέρες MALM:

  • MALM με 3 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Οκτωβρίου 2002 και Ιουνίου 2016.
  • MALM με 4 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Ιουνίου 2002 και Ιουνίου 2016.
  • MALM με 5 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Οκτωβρίου 2002 και Απριλίου 2006.
  • MALM 31 ½ ιντσών με 6 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Ιουνίου 2002 και Ιουνίου 2016.
  • MALM 15 ¾ ιντσών με 6 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Απριλίου 2006 και Ιουνίου του 2016.
  • MALM 63 ιντσών με 6 συρτάρια, που πωλήθηκε μεταξύ του Νοεμβρίου 2002 και Ιουνίου 2016.

Γιατί λοιπόν ανακαλούνται; Όπως ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ τα έπιπλα είναι “ασταθή, αν δεν βιδωθούν επαρκώς στον τοίχο, με κίνδυνο ανατροπής και εγκλωβισμού παιδιών, που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή θάνατο.” Τραγικά, αυτό ακριβώς συνέβη:

Το 2014, δύο παιδιά, δύο περίπου 2 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν έπιπλα Malm της IKEA ανατράπηκαν. Το επόμενο έτος, η εταιρεία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που προσέφερε δωρεάν κιτ τοποθέτησης σε τοίχο για τους καταναλωτές και ενθαρρύνοντάς τους να βιδώσουν το έπιπλο σε τοίχο.

Όμως τον Φεβρουάριο του 2015, ένα τρίτο παιδί, ένα αγόρι 22 μηνών από τη Μινεσότα, πέθανε όταν μια συρταριέρα Malm έπεσε πάνω του.

Η οικογένειά του νοίκιαζε το διαμέρισμά τους, και δεν είχαν τη δυνατότητα να βιδώσουν στον τοίχο το έπιπλο, όπως σύστηνε η ΙΚΕΑ.

Η Αμερικάνικη Επιτροπή Καταναλωτών για θέματα ασφάλειας των προϊόντων, σημειώνει ότι υπήρξαν και άλλα περιστατικά με ανατροπές επίπλων και δεκάδες ατυχήματα με τραυματισμούς που δεν οδήγησαν σε θανάτους.

Τώρα, μετά τον τρίτο θάνατο μέσα σε δύο χρόνια, η ΙΚΕΑ και η Αμερικάνικη Επιτροπή Καταναλωτών ανακοίνωσαν ότι ανακαλούν τα έπιπλα Malm. Οι καταναλωτές μπορούν ακόμα να ζητήσουν ένα δωρεάν κιτ για να βιδώσουν με ασφάλεια το έπιπλο στον τοίχο, αλλά μπορούν επίσης να επιλέξουν επιστροφή χρημάτων για τα συγκεκριμένα έπιπλα. Η ΙΚΕΑ παρέχει πλήρη επιστροφή χρημάτων για έπιπλα που αγοράστηκαν μετά το 2002, και μερική πίστωση στα καταστήματα για πιο παλιά έπιπλα.

Credit: tiphero.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες