ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η στιγμή της κινηματογραφικής απόδρασης του Μεξικάνου βαρώνου ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της απόδρασης του βαρώνου των ναρκωτικών Χοακίν Γκουζμάν από φυλακή υψίστης ασφαλείας, μία απόδραση που προκαλεί σάλο σε ολόκληρη τη χώρα, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Μεξικού.

Σε αυτό εμφανίζεται ο Γκουζμάν να χώνεται στη μυστική είσοδο του τούνελ μήκους 1,5 χιλιομέτρου, το οποίο ξεκινούσε από το κελί του, και να εξαφανίζεται.

Σημειώνεται ότι η απόδραση του Γκουζμάν έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο Μεξικό, ενώ η κυβέρνηση της χώρας έχει επικηρύξει τον El Chapo, όπως είναι το παρατσούκλι του, με το ποσό των 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από το τούνελ της Μεγάλης Απόδρασης του Μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών “El Chapo”:

Για ένα χρόνο τώρα κανείς δεν πήρε χαμπάρι τους τόνους χώματος που έβγαιναν από τα έγκατα της γης.

Οι Μεξικάνοι αναρωτιούνται ακόμη για το εντελώς εντυπωσιακό τούνελ το οποίο χρησιμοποίησε ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών και ηγέτης του καρτέλ Sinaloa, Joaquin “El Chapo” Guzman, για να δραπετεύσει από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Altiplano.

Το τούνελ είχε ύψος πάνω από ενάμισι μέτρο και 70 εκατοστά πλάτος, ενώ το μήκος του έφτανε ένα μίλι, οδηγώντας σε ένα παρατημένο σπίτι στην Santa Juanita.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν σωλήνες PVC για εξαερισμό, μπουκάλες οξυγόνου, εργαλεία και φώτα.

Το παρατημένο κτίριο ένα μίλι μακριά από τη φυλακή

Σύμφωνα με τις αρχές του Μεξικού, ο 59-χρονος κατάδικος πήγε για ντους το βράδυ της 11ης Ιουλίου. Όταν δεν επέστρεψε στην ώρα του, οι φρουροί πήγαν να τον αναζητήσουν και βρήκαν μία τρύπα διαστάσεων 50Χ50 η οποία οδηγούσε 10 μέτρα μέσα στη γη.

Ο Τύπος του Μεξικού, σε συνεργασία με πολιτικούς μηχανικούς, υπολόγισαν πως θα έπαιρνε τέσσερα άτομα, τα οποία θα έσκαβαν οχτώ ώρες τη μέρα, έναν ολόκληρο χρόνο για να φτιάξουν ένα τέτοιο τούνελ. Η ανασκαφή αυτή θα μπορούσε να γεμίσει ένα φορτηγό με χώμα κάθε μέρα. Στο τούνελ βρέθηκαν και ράγες στις οποίες είχε εφαρμοστεί μία “ανακατασκευασμένη” μηχανή για τη μεταφορά του χώματος και των εργαλείων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δραπετεύει ο El Chapo αφού το είχε ξανακάνει το 2001 όταν δραπέτευσε από τη φυλακή el Puente Grande, μέσα σε καλάθι άπλυτων ρούχων το οποίο φυγαδεύθηκε από δωροδοκημένους αστυνομικούς.

Πηγή:
newmoney.gr

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες