«Το είχα υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε»: Συγκινεί η συνταξιούχος αγρότισσα από το Μεσολόγγι για τη δωρεά ασθενοφόρου

Η συνταξιούχος αγρότισσα, που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για να βοηθά τους κατοίκους της πόλης, προχθές, Τετάρτη, έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα με την πράξη της.

Η δωρεά δεν έγινε σε μία ημέρα, καθώς η Αθηνά Παπαχρήστου πλησίασε τη διοικήτρια του νοσοκομείου πριν περίπου ενάμισι χρόνο και της ανακοίνωσε την απόφασή της.

«Θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό», υπογράμμισε, όπως επεσήμανε στο Facebook η Μαρία Σκαρμούτσου, εργαζόμενη του νοσοκομείου, η οποία παρακολούθησε όλη τη διαδικασία.

Η εργαζόμενη αναφέρθηκε στη συγκίνηση που βίωνε η ίδια, αλλά και η διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου, σε κάθε επίσκεψη της Αθηνάς Παπαχρήστου, τονίζοντας «Μια ψυχούλα ατόφια που τα μάτια της δάκρυζαν όποτε μιλούσε για τα 12 χρόνια που έτρεχε με την ασθένεια του άντρα της με τα ασθενοφόρα».

«Το έχω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε. Θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο που να είναι πάντα εδώ και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς», είχε σημειώσει.

Οι όροι που έθεσε η συνταξιούχος αγρότισσα

Όταν έκανε πράξη την απόφασή της, έθεσε δύο όρους, ο πρώτος είναι να χρησιμοποιείται το ασθενοφόρο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου και ο δεύτερος, χαριτολογώντας, να χτυπά τη σειρήνα το συγκεκριμένο ασθενοφόρο όταν περνά έξω από το σπίτι της.

Ο φόβος της συνταξιούχου αγρότισσας

Ο φόβος της ήταν να προλάβει να δει τη δωρεά της και να είναι υγιής, καθώς έλεγε «Μαρία μου να έρθει γρήγορα, να μαι ζωντανή να το δω», με την εργαζόμενη να της απαντά «θα βάλεις τα καλά σου και θα έρθεις να βγάλουμε φωτογραφία».

Related posts

Ο Ανδρέας διέσχισε το Φαράγγι της Σαμαριάς και παρέδωσε μαθήματα δύναμης – Η απώλεια όρασης δεν τον εμπόδισε

«Με λένε Σόνια, είμαι 22 ετών και έχω εγκλωβιστεί στο σώμα 8χρονης. Όλοι με περνάνε για μαθήτρια δημοτικού»

Μάχη για τη ζωή δίνει ο μικρός Άγγελος – Βοηθήστε τον να νικήσει το οστεοσάρκωμα!