Το αινιγματικό σκίτσο του Αρκά για τα Γλυπτά: «Κι εγώ που νόμιζα ότι ο Παρθενώνας ανήκει στην Ελλάδα»

Ο Αρκάς επανήλθε σήμερα με ένα νέο σκίτσο για τα Γλυπτά και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Νέο σκίτσο για τον Παρθενώνα και τα Μάρμαρα έκανε ο Αρκάς, μία ημέρα μετά τον «διχασμό» που επικράτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τη χθεσινή του δημιουργία

Ο Αρκάς, στο νέο του σκίτσο, ασκεί κριτική πάλι σ’ όλους όσοι θεωρούν τον Παρθενώνα «ιδιοκτησία» τους. Εκεί μπορεί να δει κανείς πάλι το Κεφάλι Αλόγου, το μαρμάρινο άγαλμα από το ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα που βρίσκεται στο Λονδίνο, πάνω από τα μάρμαρα.

Μεταξύ άλλων, έγραψε: «Εντωμεταξύ οι περισσότεροι απ’ αυτούς που θεωρούν τον Παρθενώνα ιδιοκτησία τους, κληρονομικώ δικαιώματι, είναι αμφίβολο εάν έχουν ανέβει έστω μία φορά να δουν το ακίνητό τους».

Το χθεσινό σκίτσο που προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Αρκάς, ο οποίος πρόσφατα απάντησε στις φήμες για το εάν έχει «πεθάνει», έφτιαξε ένα παρόμοιο σκίτσο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και σε ποιον ή ποιους πραγματικά «ανήκουν».

Ο λόγος; Η «ιδιοκτησία». Ο Αρκάς σκιτσάρισε το Κεφάλι Αλόγου, το μαρμάρινο άγαλμα από το ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα που βρίσκεται στο Λονδίνο και έγραψε: «Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκουν όμως στον Παρθενώνα που επίσης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»!

Κάποια από τα πρώτα σχόλια που έλαβε το συγκεκριμένο σκίτσο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης όταν και δημοσιεύθηκε στα social media, αναφέρουν: «Κι όμως ανήκουν, ο Παρθενώνας στέκεται σε εδάφη που για χιλιετίες ανήκουν στους Έλληνες και χτίστηκε από Έλληνες». Όπως επίσης και: «Κι εγώ που νόμιζα οτι ο Παρθενώνας ανήκει στην Ελλάδα…».

Related posts

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι κατά την περιφορά του Επιταφίου

Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια

Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας