Ψευτοτηγανίτες της Σαρακοστής πεντανόστιμες

Υλικά

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1-2 βανίλιες σε σκόνη, δηλαδή 1,5 με 3 γρ. (προαιρετικά)
μέλι και κανέλα για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση


Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο ή μπολ, ρίχνοντας πρώτα τα στερεά και μετά το νερό, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα.
Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε, τις αφήνετε -αν θέλετε- σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο, τις περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και έτοιμες!
Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν περίπου 15 κουταλιές (τηγανίτες).Συνταγή Θάνος Κ.

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους