Ο Άνθιμος ευλόγησε το συλλαλητήριο

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ τόνισε πως επιθυμεί η σημερινή συγκέντρωση να είναι απόλυτα ειρηνική.

Ο κ.Ανθιμος δε θέλησε να μπει σε περαιτέρω ανάλυση για το ζήτημα της Μακεδονία καθώς, όπως είπε, τα λόγια του παρεξηγούνται από ορισμένους.

Μεταξύ άλλων, στο λόγο του είπε: «Αν με ρωτούσε κάποιους τι θα ήταν αυτό που θα με έκανε χαρούμενο, θα απαντούσα η ειρήνη όλων, η δικαιοσύνη στις σχέσεις, η θυσία να βοηθήσεις τον πονεμένο. Αυτά δεν υπάρχουν σήμερα. Αν είμαστε Χριστιανοί, με το πνεύμα του Ευαγγελίου, δε θα υπήρχε τέτοια αναστάτωση. Υπάρχει το δικαίωμα της αντίστασης γι’αυτόν που στεναχωριέται, που τον καταστρέφει στην ιστορία.

Αυτό που είναι αναντίρρητο είναι πως όλη η βαλκανική είναι μπολιασμένη με την Ελλάδα από αιώνων. Οταν αλλοιώνονται τα αληθινά γεγονότα πονούν την ψυχή και την καρδιά μας και προσφεύγουμε στα συλλαλητήρια. Και καλά κάνουμε, όταν αυτά είναι καλά και σωστά και δε θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υπόσταση οποιουδήποτε ανθρώπου. Θέλουμε δικαιοσύνη για την Ελλάδα. Μέσα στην καρδιά μας να έχουμε Ελλάδα και Ορθοδοξία. Καλή επιτυχία στο συλλαλητήριο για το καλό της πατρίδας μας».

Προ της απολύσεως εψάλη Εθνικός Υμνος σε κλίμα συγκίνησης.

Δείτε το βίντεο…

Πηγη: vimaorthodoxias.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους