Νηστίσιμη πάστα φλόρα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. μαργαρίνη

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
3 κ.σ. νερό χλιαρό
1 λεμόνι (ξύσμα)
300 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Σε σταθερό μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και φτιάχνουμε μία μπάλα. Την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα. Με τη ζύμη που κρατήσαμε στην άκρη πλάθουμε κορδονάκια. Τα ακουμπάμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου.

Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη σερβίρουμε.

mamapeinao.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους