Νηστίσιμη μερέντα χωρίς λάδι

Νηστίσιμη μερέντα: Η μερέντα είναι ένα γλύκισμα, η γεύση του οποίου μας συνοδεύει όλους από τα πρώτα χρόνια των παιδικών γευστικών μας ανακαλύψεων.

Σήμερα, σας προτείνουμε μια μερέντα διαφορετική. Μια μερέντα πιο υγιεινή, μια μερέντα νηστίσιμη και αλάδωτη, αφού σήμερα Παρασκευή η νηστεία «επιβάλλει» αποχή από το λάδι.

Τόσο τα υλικά που θα χρειαστείτε, όσο και η τρόπος παρασκευής της είναι πολύ απλός.

Για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε, λοιπόν,

250 γρ. κακάο
4 ποτήρια ζάχαρη ή εναλλακτικά 4 ποτήρια σιρόπι αγαύης για μια πολύ πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες εκδοχή της
2,5 ποτήρια γάλα αμυγδάλου
2 βανίλιες
200 γρ. φουντούκια ψημένα
2 κ.σ. ταχίνι, προτιμήστε ολικής άλεσης χωρίς προσθήκη αλατιού.

Πώς θα παρασκευάσετε τη νηστίσιμη, αλάδωτη μερέντα:

Καταρχάς, περνάτε από το μπλέντερ τα φουντούκια.

Ακολούθως, ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Αφού τα υλικά σας πάρουν μια βράση, το μείγμα σας θα αρχίσει να πήζει λιγάκι. Το ανακατεύετε το κατεβάζετε από τη φωτιά και είναι έτοιμο να το αδειάσετε στο βαζάκι σας.

Φυσικά, μην κλείσετε το βαζάκι, μέχρι η μερέντα σας να κρυώσει.

Τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, φτιάξατε νηστίσιμη, αλάδωτη μερέντα! Και μια μικρή συμβουλή για το τέλος. Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα, καρύδια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό εσείς προτιμάτε.

vimaorthodoxias.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους