Λόγια πίστης από τον Άγιο Πορφύριο: «Έχει ο Θεός και εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις, αρκεί να τον πιστεύεις»

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της Εκκλησίας. Τα λόγια που κύρηττε μιλούσαν στις καρδιές των ανθρώπων και μετέδιδε το φως της Χριστιανικής Πίστης.

Ήταν Έλληνας ιερομόναχος που και έγινε ευρέως γνωστός για το βίο και το έργο του. Ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 27 Νοεμβριου 2013. Γεννήθηκε στο χωριό Άγιος Ιωάννης του σημερινού Δήμου Ταμιναίων της Εύβοιας.

Τα παρακάτω λόγια από τον Άγιο Πορφύριο, λειτουργούν σαν βάλσαμο στις ψυχές των πιστών

«Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ότι και να έχει κάνει, ότι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία.

Παιδί μου, να ξέρεις , ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει.

Στεναχώρια μπορεί να έχεις αλλά απελπισία όχι. Ο Θεός μέσα από την εξομολόγηση σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας.

Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις… αρκεί να τον πιστεύεις και να το αγαπάς.

Related posts

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στην κορυφή του Όρους Σινά

Ας έχουμε την ευλογία του: Η Πάτρα απέκτησε σήμερα τον δικό της Άγιο(vid)