Υποχρεωτική είναι από σήμερα η παρουσία σταυρού σε όλα τα δημόσια κτήρια στην Βαυαρία

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία αφού τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).

Κατά τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο συγκεκριμένος νόμος έχει ως σκοπό την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας έπειτα από την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το εν λόγω κρατίδιο, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να ενισχύει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

O ίδιος ο Σόντερ ο οποίος έχει έναν σταυρό πάνω από το γραφείο του σημείωσε πως «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους».

Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.

Οι πιο πολλές θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικές απώλειες από την άνοδο των ακροδεξιών.

Στον αντίποδα, διχασμένοι εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να τάσσονται υπέρ και 46% κατά, ενώ οι πιο πολλές αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.

Πηγή

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους