Ύψωση Τιμίου Σταυρού: Χιλιάδες ΤΩΡΑ στον Λυκαβηττό για τον θαυματουργό Σταυρό

ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Κοσμοσυρροή πιστών αυτήν την ώρα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Πλήθη λαού από κάθε γωνιά της Ελλάδος και του εξωτερικού συρρέουν από το πρωί του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων, στον λόφο του Λυκαβηττού για την μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Σήμερα με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού, π Δημητρίου Λουπασάκη.

Οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον θαυματουργό Σταυρό που θεραπεύει χιλιάδες.

Τίμιος Σταυρός: Δύο φορές τον χρόνο εορτάζει πανηγυρικά η Εκκλησία μας τον Τίμιον Σταυρόν. Μία για την ανεύρεσή του την 6ην Μαρτίου του 326 μ.Χ. και μία κατά την Ύψωσή του την 14ην Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως, που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Το σημαντικόν, και όχι πολύ γνωστόν, στον διπλόν αυτόν εορτασμόν είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτεται άλλο ένα μέγα μυστήριον της απερίγραπτης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και μάλιστα κατά την θεία λατρεία, που ενώνει την γη με τον ουρανό.

Η συνέχεια στο άρθρο Τίμιος Σταυρός: Πως βρέθηκε και υψώθηκε

πηγή: ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους