ΤΩΡΑ: Η Ν. Ερυθραία υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου-Πλήθη λαού στην Αγία Ματρώνα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Λαοθάλασσα πιστών αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας.

Νέα Ερυθραία ΤΩΡΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, η οποία θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Πέμπτη 24/10 στις 16:00.

Το Ιερό Θησαύρισμα κόμισε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Ηγούμενος της Μονής Μακρυμάλλη Ευβοίας και υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης, π Γεώργιος Κωστής.

Αυτήν την ώρα τελείται Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου κ Ιεροθέου.

Κάθε ημέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Αγία Ματρώνα – Τι γιορτάζουμε αύριο 20 Οκτωβρίου

Οσία Ματρώνα η θαυματουργή: Η Οσία Ματρώνα ονομαζόταν, αρχικά, Μαρία και γεννήθηκε στο χωριό Βολισσός της Χίου από γονείς ευσεβείς και πλουσίους, τον Λέοντα και την Άννα.

Έξι άλλες αδελφές της Μαρίας, μεγαλύτερες της, παντρεύτηκαν η μία μετά την άλλη, περιζήτητες νύφες για την ομορφιά, την ανατροφή και για την καλή προίκα τους. Η μικρότερη αφοσιώθηκε στη μελέτη των θείων και ασχολείτο θερμά με φιλανθρωπικά καθήκοντα.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους