Σοφία Κοκοσαλάκη: Συγκινητικό το «αντίο» στη σχεδιάστρια – «Τίμησες την Ελλάδα»

Το τελευταίο αντίο στη Σοφία Κοκοσαλάκη είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της γνωστής σχεδιάστριας στην κηδεία της στην Αθήνα σήμερα.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς, ενώ ακολούθησε η ταφή στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. Η διεθνούς εμβέλειας σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στις 14 Οκτωβρίου σε ηλικία 47 ετών, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατός της συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας.

Μεταξύ αυτών που έστειλαν στεφάνι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς προς τιμήν της Σοφίας Κοκοσαλάκη ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το παρών στην κηδεία έδωσαν πολλοί φίλοι της Σοφίας Κοκοσαλάκη και εκπρόσωποι του κόσμου της μόδας που είχαν συνεργασία μαζί της.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια που επέλεξε για τον επικήδειό της ο θείος αλλά και νονός της Σοφίας Κοκοσαλάκη. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ότι έφυγες από κοντά μας. Αυτά τα λόγια είναι βγαλμένα από τα βάθη της καρδιά μου. Εδώ μαζευτήκαμε όλοι για να σε συνοδεύσουμε στην τελευταία σου κατοικία. Ήρθε στη ζωή και πέρασες στην μακαριότητα και την αιωνιότητα με το έργο σου. Σοφία τίμησες την Ελλάδα και έκανες περήφανη όλη την οικογένεια και είμαι περήφανος που σε είχα ανίψια και βαφτιστήρα. Η παρακαταθήκη που αφήνεις είναι πλούσια και μοναδική όμως το κυριότερο για εμάς είναι η διάδοχος σου. Το κενό είναι τεράστιο και αβάσταχτο. Η επάρατη αγιάτρευτη αρρώστια δεν σε βασάνισε για πολύ καιρό όπως θα μπορούσε. Καλό ταξίδι Σοφία μας».

Η Σοφία Κοκοσαλάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Την επόμενη χρονιά παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή από το 2004 και μετά όταν σχεδίασε, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου τα ρούχα της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 2002 βραβεύτηκε από το περιοδικό ΕLLE και το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer. Το 2015 ανέλαβε το σχεδιασμό των στολών της αεροπορικής εταιρείας Aegean, ενώ μέσα στο 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, από χρυσό, πέρλες, μάρμαρο Νάξου και πολύτιμους λίθους.

Στις δημιουργίες της βασίλισσας του «Grecian Chic», όπως την αποκαλούσαν τα περιοδικά μόδας, διακρίνονται οι επιρροές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ενώ ο συνδυασμός με σύγχρονα στοιχεία καθιστούσαν τα ρούχα της Κοκοσαλάκη διαχρονικά. Η Σοφία Κοκοσαλάκη είχε ντύσει μερικές από τις διασημότερες σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Κριστίνα Ρίτσι, Κέιτ Χάντσον, Νταϊάν Κρούγκερ, Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες.

Πηγή: .lifo.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους