Παναγία Σουμελά: Έφθασε στη Θεσσαλονίκη η εικόνα της

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έφθασε η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να την υποδέχονται σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης Θεσσαλονικείς και φορείς της πόλης, υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία έφτασε από την εκκλησία του Βέρμιου Βέροιας.

Η εικόνα που μαρτυρά τα πάθη της προσφυγιάς των Ελλήνων του Ποντου, αφίχθη συνοδευόμενη από μέλη του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελα» και από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπάνιας, Παντελεήμονα, στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Έγινε μάλιστα, δεκτή με συγκίνηση από το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ η μπάντα του Στράτου παιάνιζε εμβατήριο.

Μετά από ολιγόλεπτη δέηση η πομπή με την εικόνα (σ.σ. λιτανεία) κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη. Η προηγούμενη ήταν το 1989.

Στην υποδοχή της εικόνας παραβρέθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θ. Καράογλου, ο Περιφερειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικωστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, βουλευτές και διάφοροι φορείς της πόλης.

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους