Ξεκινούν σήμερα οι Παρακλήσεις της Παναγίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Ξεκινούν σήμερα οι Ιερές Παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο ενόψει της Μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Σήμερα Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών θα τελέσει στις 18:30 την Ιερά Παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στις 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αλεποσπίτων.

Αύριο Δευτέρα, στις 19:00, θα τελέσει ο κ. Συμεών την Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγραπηδίας Δομοκού.

Ενημερώνονται οι πιστοί ότι προς διευκόλυνση ιδίως των εργαζομένων κάθε βράδυ στις 21:00 θα τελείται η Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος από τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ: Ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο ψάλλεται την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου (1η με 15 Αυγούστου) Ευλογητός ο Θεός ημών, πάντοτε, νυν, και αεί, και εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Από 1η Αυγούστου: Ψαλμός 142

Κύριε εισάκουσον της προσευχής μου, ενώτισαι την δέησίν μου εν τη αληθεία σου, εισάκουσον μου εν τη δικαιοσύνη σου. Και μη εισέλθης εις κρίσιν μετά τού δούλου σου, ότι ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πάς ζων.

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους