Μαραθώνιος «Μαζί για τη Συρία»: Γράψτε ΣΥΡΙΑ σε μήνυμα-Στόχος 1 εκ. υπογραφές

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ με στόχο να προστατεύσουμε τους Χριστιανούς και την πολιτιστική κληρονομιά που απειλείται τώρα από την Τουρκική εισβολή.

Στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας εκτιμάται ότι ζουν περίπου 100.000 Χριστιανοί.

Περισσότεροι από 700.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από το 2011.

Εκπρόσωποι Χριστιανικών κοινοτήτων εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους και επισημαίνουν ότι τουρκική στρατιωτική εισβολή και η σύγκρουση με τους Κούρδους της περιοχής θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους χριστιανούς της περιοχής να φύγουν. «Αυτό σημαίνει μια ακόμα τραγωδία για τη χριστιανική παρουσία στη Συρία» τονίζουν.

Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσταστία των χριστιανικών λαών της Συρίας οι οποίοι απειλούνται με αφανισμό έπειτα από την Τουρκική εισβολή.

Το Μαζί για τη συνεργασία επιθυμεί να συνεργαστεί με διεθνείς οργανισμούς όπως CIDI.ORG, peaceinsight.org, και resque.org.

Μαραθώνιος «Μαζί για τη Συρία»: Γράψτε ΣΥΡΙΑ σε μήνυμα-Στόχος 1 εκ. υπογραφές. Στείλτε το μήνυμα στην σελίδα της οργάνωσης Μαζί για τη Συρία στο FACEBOOK.

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους