Κατάνυξη και Κοσμοσυρροή στην Κεφαλονιά: Ο Άγιος Γεράσιμος Τιμήθηκε από χιλιάδες πιστούς (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και συμμετοχή εκατοντάδων πιστών γιορτάστηκε σήμερα ο Αγιος Γεράσιμος στα Ομαλά.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Κυτίου Χρυσόστομος , συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, του σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου και του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.

Το παρών στην πανηγυρική θεία λειτουργία έδωσαν, ο νέος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η νέα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο νέος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικους συμβούλους Αργοστολίου Γιώργο Τσιλιμιδό, Σταυρο Σπαθή, Σπύρο Σαμούρη Κρυσταλλία Μιχαλάτου και Γιώργο Θωμά, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σταυρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νέος Υφυπουργός ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Κεφαλονιάς.

Ακολούθησε η λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος» , του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου!

Γιώργος Χαλαβαζής


Πηγή: www.inkefalonia.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους