Η Ρωσία θα βοηθήσει στην κατασκευή αντιγράφου της Αγίας Σοφίας στη Συρία

Η Ρωσία θα βοηθήσει να κατασκευαστεί ένα αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στη δυτική Συρία, στην επαρχία Χάμα, που θα λειτουργεί ως Ορθόδοξος ναός.

Η Ρωσία θα βοηθήσει στην κατασκευή ενός μικρότερου αντιγράφου του ναού της Αγίας Σοφίας στη Συρία, ο οποίος θα λειτουργεί ως ορθόδοξος ναός, δήλωσε Ρώσος νομοθέτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα themoscowtimes.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος νομοθέτης, Βιτάλι Μιλόνοφ, η Ρωσία θα προχωρήσει σε χρηματοδότηση για την κατασκευή του ναού, ο οποίος θα βρίσκεται στη δυτική Συρία, στην επαρχία Χάμα.

Η κίνηση αυτή γίνεται από τη Ρωσία, ώστε να αναδειχθεί η σημασία του «ειρηνικού διαλόγου» μεταξύ των θρησκειών, συμπλήρωσε ο Μιλόνοφ.
Όπως αναφέρει η λιβανέζικη ιστοσελίδα Al-Modon, οι προετοιμασίες για την κατασκευή θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το μέσο, η ιδέα ανήκει στον Ναμπεούλ Αλ-Αμπντουλάχ, ο οποίος είναι υποστηρικτής της κυβέρνησης της Συρίας και ο οποίος παρουσίασε τα σχέδιά του στον ρωσικό στρατό και στον μητροπολίτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Χάμα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μιλόνοφ «πιστεύω πως όλη η Ρωσία θέλει να βοηθήσει. Θα είναι πράγματι ένα γεγονός-καμπή για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Είμαι σίγουρος πως κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός θέλει το όνομά του να είναι χαραγμένο σε τουλάχιστον μία πέτρα ή ένα τούβλο της νέας Αγίας Σοφίας».

Πηγή

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους