Η Παναγία η Γλυκοφιλούσα στα Τρίκαλα

Η Παναγία η Γλυκοφιλούσα στα Τρίκαλα

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων και υποδοχή Αντιγράφου Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Γλυκοφιλούσας» την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 7:30 μ.μ.

Μοναδικά βιβλία για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη από τον Ιερομόναχο Παΐσιο ο οποίος έζησε κοντά στον Άγιο για 24 ολόκληρα χρόνια.

Πρόγραμμα ιερών ακολουθιών:

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ.: Υποδοχή του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Γλυκοφιλούσας» υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Κλήρου και του Λαού, επί της οδού Λαρίσης.
Ώρα 7:35 μ.μ.: Εκκίνηση Λιτανευτικής πομπής με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Ώρα 7:45 μ.μ.: Δέησις επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος, και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ώρα 10:00-12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:00-10:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 7:30 μ. μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 και ώρα 7:00-10:00 π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό Μνημόσυνο.
Ώρα 9:30-12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος, Χαιρετισμοί προς την Θεοτόκο και Θεία Λειτουργία) Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της πανηγύρεως θα εκτεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου και το υποκάμισο του Αγίου που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους