Αγίων Αναργύρων: Προσευχή και Θαύματα για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ : Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστέψουν στον Χριστό.

Στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων, των εκ Ρώμης που εορτάζουν την 1η Ιουλίου και είναι αδέλφια.

Εδώ παραθέτουμε λίγες από τις θαυμαστές επεμβάσεις των Αγίων Αναργύρων προς ωφέλεια ψυχών.

«Οι εξετάσεις σου είναι καθαρές»

Μία μοναχή με συμβούλεψε κάποτε: «Πρίν κάνεις το οτιδήποτε, πρώτα να ξεκινάς με προσευχή». Έτσι κι ο Κος Κώστας οι εξετάσεις του οποίου δεν ήταν καλές από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Ζήτησε πριν πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για περαιτέρω έλεγχο και Θεραπεία (Καρκίνο), να κάνει μία Λειτουργία στην χάρη των Αγίων Αναργύρων.

Έτσι κι έγινε. Η Θεία Λειτουργία ήταν προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων και αφού δοξάσαμε τον Θεό και κοινωνήσαμε όλοι των Αχράντων Μυστηρίων, έφυγε με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν οι Άγιοι Ανάργυροι για το καλύτερο. Την Δευτέρα πήγε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και οι εξετάσεις που έκανε έδειχναν άλλα πράγματα!

Πηγή:ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους