Άγιος Ιωάννης Ρώσος: Τεμάχιο από τα Άμφια στην Αθήνα- Στείλτε ονόματα για παρακλήσεις

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ: Στις 27 Μαίου η Ορθοδοξία τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο τον Θαυματουργό. Τεμάχιο από τα Ιερά Άμφια στους Αγίους Ακινδύνους.

Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά στους Αγίους Αναργύρους Αττικής καθ ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων όπου με λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος 26 και 27 Μαίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Την παραμονή θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση. «Μέγα εν σοι και εξαίσιον, θαύμα οράται Πάτερ· πως μετά κηδείαν όντως χρονίαν, διατηρείται αδιάφθορον, μάκαρ, σου το σώμα, εν τάφω κείμενον! Αλλ’ούτω δοξάζει, τους αυτόν αντιδοξάζοντας Κύριος».

Το 1733 η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού στην Καισάρεια της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας και απ’ αυτήν η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα δέχθηκε ένα ανεκτίμητο θείο δώρο.

Το Λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Ένα δώρο, που το κήρυξε σε όλους ο ουρανός, μετά την παρέλευση τριετίας από την κοίμηση του οσίου, φωτίζοντας κάθε βράδυ τον τάφο του, «ώσπερ στόμα τον αστέρα προβαλλόμενος».

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους