Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος: Πως χτίστηκε το εικονοστάσι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού (Βίντεο)

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος: Πως χτίστηκε το εικονοστάσι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού; Ακολουθεί συνέντευξη με τον π. Δημήτριο στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού μπροστά στο εικονοστάσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου. Μας λέει για πρώτη φορά πως αποφασίστηκε να κατασκευαστεί το εικονοστάσι προς τιμήν Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, τη σχέση του με τον Τίμιο Σταυρό και τα τάματα προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Θέλετε να μου πείτε κάτι για αυτή την ημέρα; Πως αισθάνεστε; Πως είναι να ανοίγετε τον Ιερό Ναό για τον κόσμο;

Καταρχάς είναι μεγάλη η χάρη του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Αποστόλου. Πολύ θαυματουργός.

Όποιος έρθει εδώ να προσκυνήσει στο εικονοστάσι του, μπορεί να διαπιστώσει από μόνος του ότι είναι πάρα πολλά τα τάματα προς τις ευχαριστίες στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Έχουν γίνει πάρα μα πάρα πολλά θαύματα και τα βλέπει όλος ο κόσμος γιατί υπάρχουν και πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που γράφουν πάνω σε χαρτάκια το θαύμα που τους έγινε ως ευχαριστία στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Γνωρίζετε ποιος ήταν ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος;

Το εικονοστάσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου
Είναι μια ολόκληρη ιστορία που ξεκίνησε το συγκεκριμένο το εικονοστάσι. Η ιστορία ξεκινάει στο ναό με τον Τίμιο Σταυρό από μία κυρία που έγινε καλά το παιδί της από τον Τίμιο Σταύρο. Τη βοήθησε ο πατέρας Δημήτριος, εννοείται με τη χάρη του θαυματουργού Τιμίου Σταυρού.

Η μάνα ανέφερε ότι το παιδί μου να γίνει καλά και εγώ όποιος Άγιος γιορτάζει εκείνη την ημέρα που θα γίνει καλά το παιδί μου, θα φέρω ένα εικονοστάσι αφιερωμένο στο Άγιο. Έτσι και έγινε. Και χτίστηκε ένα πιο μικρό εικονοστάσι και στη συνέχεια το μεγαλώσαμε λίγο για να κάνουμε λειτουργίες εδώ στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Πλησιάζοντας άμα δει κάποιος είναι πάνω από τρεις με τέσσερις χιλιάδες τα τάματα και από κάτω και τα χαρτιά μαζί, τα οποία όπως είπα και πριν ευχαριστούν τον Άγιο Ιούδα.

Δυστυχώς είχαν κλέψει άλλα τόσα μία φορά που μπήκανε μέσα στο Ναό, γιατί ο ναός όπως ξέρεις εδώ πέρα βρίσκεται σε δύσκολο μέρος(ψηλά στον Λυκαβηττό) και κλέψανε άλλα τόσα τάματα όσα βλέπεις.

Είναι τεράστια η ευλογία του και η χάρη του. Μπορώ να σου πω, αδερφέ μου, ότι το πανηγύρι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου είναι το μεγαλύτερο μετά του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου, των Αγίων Ισιδώρων του Χιοπολίτη και του Τιμίου Σταυρού. Αν και δεν πανηγυρίζουμε εδώ πέρα το Ναό, ως Ναό του Τιμίου Σταυρού, αλλά επειδή είναι η Χάρις του εδώ και φιλοξενείται από τους Αγίους Ισιδώρους είναι μετά το επόμενο μεγαλύτερο πανηγύρι του Ναού.

Η προσευχή Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου
Θα διαπιστώσετε σε λίγο. Μπορεί σήμερα και αύριο να περάσουν πάνω από επτά με οκτώ χιλιάδες κόσμος, χωρίς υπερβολή. Έχει πολύ μεγάλη κίνηση κίνηση και ροή, βλέπεις, από νωρίς. Εγώ ήλθα από 5.30 η ώρα και ο κόσμος έξω ήταν ήδη πενήντα με εξήντα άτομα περίμεναν να μπούνε μέσα. Οπότε καταλαβαίνεις θα γίνει στη συνέχεια.

Πέρυσι είχαμε μετρήσει 131 πίτες, αδελφέ μου. Είναι με μεγάλη η χάρη του Αγίου και κυριολεκτικά έχουμε μία προσευχή προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο που τιμητικά διαβάζετε ώστε να παρακαλέσουμε τον Άγιο και ευεργετεί πάρα μα πάρα πολύ κόσμο.

Βίντεο – Εικονοστάσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της εφημερίδας ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online και τραβήχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, την ημέρα εορτής του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου.

Πηγη: ekklisiaonline.gr

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους