Άγιος Ιούδας Θαδδαίος: Όλες οι Εκκλησίες του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου

Ιερός Ναός Αγίου Ιούδα Θαδδαίου Λαυρίου

Ο Ιερός Ναός ξεκίνησε πριν 15 χρόνια να λειτουργεί ως Παρεκκλήσι. Το 2015 υπήρξε η θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου ακριβώς δίπλα στο προσκυνητάρι, το οποίο υπάρχει ακόμα. Είναι η πρώτη και μοναδική, έως και σήμερα(2019), Εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου η οποία υπάγεται στη Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στην Εκκλησία υπάρχει αγιογράφηση του ναού της Παναγίας της Πορταΐτισσας και του Αγίου Απόστολου Ιούδα του Θαδδαίου του Αδελφόθεου.

Η Εκκλησία Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε 18 έως 19 Ιουνίου και 20 έως 21 Αυγούστου. Τα περισσότερα Σάββατα τελείται Θεία Λειτουργία, οπότε καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πριν την επισκεφθείτε. Κάθε Τετάρτη στις 18.00 γίνεται παράκληση στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Στις φωτογραφίες εμφανίζεται ο λευκός Ιερός Ναός και το καφέ Παρεκκλήσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου.

Τηλέφωνο Ιερού Ναού: 2292 040 430
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 889 1561
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λαυρίου, Κερατέα, 190 01

Παρεκκλήσι Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στον Άγιο Δημήτριο Αχαρνών

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του Αγίου Δημητρίου στο Μενίδι και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Ο Ιερός Ναός εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου και 20 Αυγούστου με πανηγυρικό εσπερινό έως 21 Αυγούστου μετ’ αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 246 2249
Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών(Δημοκρατίας) 109, Αχαρνές 136 75

Ιερό Εικονοστάσι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Το εικονοστάσι βρίσκεται μπροστά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού Αθηνών και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο τον Αδελφόθεο. Ο Ιερός Ναός εορτάζει και πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 18 και 19 Ιουνίου. Εκεί θα βρείτε το προσκυνητάρι με τα τάματα προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Διαβάστε και δείτε την ιστορία και πως χτίστηκε το εικονοστάσι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού (Βίντεο).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 36 33 282
Διεύθυνση: Μονοπάτι Λυκαβηττού, Αθήνα 114 71

Ιερό Παρεκκλήσιo Αποστόλου Ιούδα Θαδδαίου Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται στις παρυφές του όρους Υμηττού στην περιοχή Αγία Μαρίνα και εντός του οικιστικού περιβάλλοντος, της ενορίας Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως. Είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο τον Απόστολο. Είναι από διαθέσεως των κτητόρων του, Μοναχών Νυμφοδώρας, Μαγδαληνής και Μαρίας, εξαρτημένο από την εξαρχία Αθηνών του Παναγίου Τάφου και ανήκει στο Ιερό Κοινό της Αγίας Πόλεως.

Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Οι πατέρες εκτός των μοναχικών τους καθηκόντων και της προς τον λαό του Θεού διακονίας τους, μετέτρεψαν τον εναπομείναντα μικρό χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης σε μια όαση πρασίνου που ξεχωρίζει αισθητά ανάμεσα στις πολυκατοικίες ενώ δημιούργησαν και το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου του Αποστόλου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 32 25 810
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 51, Ηλιούπολη 163 43

Ιερό Παρεκκλήσιo Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται στην Νέα Πέραμο στον περίβολο της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο τον Απόστολο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22960 33 614
Διεύθυνση: 37ο χλμ της Π.Ε.Ο.Α.Κ., στην περιοχή Λάκκα Καλογήρου

Ιδιωτικό Παρεκκλήσι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην περιοχή Μακεδονομάχων Ραφήνας

Το Παρεκκλήσι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου βρίσκεται στο κτήμα Ε. Κυριακόπουλου. Η επίσκεψη γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με την κυρία Κυριακόπουλου, αφού πρόκειται για ιδιωτικό χώρο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 44 97 46
Τηλέφωνο Παρεκκλησίου: 22940 31 720

Γνωρίζετε ποιος ήταν ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος;

Εκκλησίες Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην Ελλάδα

Ιερό Παρεκκλήσι Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου στα Καμμένα Βούρλα

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται στην περιοχή Καμμένων Βούρλων στο χωριό Άγιος Σεραφείμ Λοκρίδος και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο. Απέχει από τη Λαμία 35 χιλιόμετρα και από τα Καμένα Βούρλα 6 χιλιόμετρα. Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου τελέστηκαν στις 18 Ιουνίου 2017 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο. Ο Ναός οικοδομήθηκε μετά από πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της οικογένειας του κυρίου Γεωργίου Πορετσάνου (τέως Διευθυντού των ειδήσεων της ΕΡΤ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946 388 309 (Κτήμα Πλειάδες – Νάνσυ Πορετσάνου)
Διεύθυνση: Άγιος Σεραφείμ Λοκρίδος

Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην Κάλυμνο

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται κάτω από το δυτικό μέρος της αυλής του ενοριακού και κοιμητηριακού Ναού του Αγίου Μάμμαντος στην Κάλυμνο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22430 22 661
Διεύθυνση: Ιερός Ναός Αγίου Μάμμαντος, 85 200

Ιδιόκτητο Εκκλησάκι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στον Πύργο Ηλείας

Το Εκκλησάκι είναι ιδιόκτητο και βρίσκεται στο Καταράχι του Πύργου Ηλείας. Για πληροφορίες και επίσκεψη θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Καταραχίου Πύργου Ηλείας, πάτερ Θεόδωρο Γκοτσόπουλο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973 812 906

Εκκλησάκι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην Φοινικιά Ηρακλείου

Το Εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή Φοινικιά Ηρακλείου και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο τον Αδελφόθεο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 313 119, 6944 169 991, 6976 136 348
Διεύθυνση: Φοινικιά Ηρακλείου

Εκκλησάκι Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στην Πάρο

Το Εκκλησάκι βρίσκεται στην περιοχή Πυργάκι της Πάρου και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο και στον Άγιο Φανούριο. Το αριστερό τμήμα είναι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Νικόλαο και το δεξιό στον Άγιο Ιούδα Θαδδαίο και στον Άγιο Φανούριο.

Διεύθυνση: Πυργάκι της Πάρου

Εκκλησίες Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην Κύπρο

Ιερό Παρεκκλήσι Αγίου Ιούδα Θαδδαίου στην Λάρνακα

Το Παρεκκλήσι βρίσκεται κτισμένος ανατολικά της περιβόλου του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Δήμο Λιβαδιών και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο τον Αδελφόθεο. Πρόκειται για μονόκλιτη Βασιλική, κτισμένη εξολοκλήρου με κορμούς δέντρων και η οποία φέρει δίρριχτη και κεραμοσκεπή στέγη. Τα κεραμίδια είναι βυζαντινού τύπου.

Δεν φέρει καμπαναριό αλλά υπάρχει μικρό σήμαντρο το οποίο κρέμεται από χαμηλό ξύλινο πύργο ο οποίος βρίσκεται νοτιοανατολικά και σε μικρή απόσταση από τον Ναό. Βορειοανατολικά υπάρχει παραδοσιακός λάκκος νερού ο οποίος φέρει ξύλινο αλακάτι.

Το δάπεδο εσωτερικά σκεπάζεται από τετραγωνισμένες κεραμικές πλάκες και το Ιερό χωρίζεται από απλό και μερικώς ξυλόγλυπτο τέμπλο, το οποίο φέρει δύο σειρές από εικονίσματα. Για πληροφορίες θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Οικονόμο Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 243 68 700, 998 77 571
Διεύθυνση: Αγίου Σάββα, Λιβάδια, Λάρνακα

Διαβάστε την σχετική προσευχή Ιούδα Θαδδαίου.

Άγιος Ιούδας Θαδδαίος – Γιορτή

Αθήνα

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου «Κολώνας» τιμά τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο ως δεύτερο Άγιο. Βρίσκεται στην οδό Ευριπίδου 70.

Διεύθυνση: Ευριπίδου 70, 105 54

Περιστέρι

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως πανηγυρίζει 19 Ιουνίου και 21 Αυγούστου προς τιμή του Αγίου Ιούδα με Όρθρο και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Διεύθυνση: Αφροδίτης 6, Περιστέρι 121 37

Σαντορίνη

Πανήγυρις του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στην Σαντορίνη γίνεται στο Εξωκλησι Αγίου Νικολάου στην παραλία του Καμαριού.

Εύβοια

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας πανηγυρίζει 19 Ιουνίου προς τιμή του Αγίου Ιούδα του Αδελφόθεου με Όρθρο και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22290 38 990
Διεύθυνση: Άνω Βάθεια, 340 06

Related posts

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι

Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς: Η ιστορική εκκλησία στα Αναφιώτικα της Πλάκας που συνδέθηκε με την ελληνική απελευθέρωση από τους Τούρκους