Ζωγράφου: Η Αστυνομία Ερευνά Υπόθεση Με Νεκρό Σκύλο

Ζωγράφου: Η Αστυνομία Ερευνά Υπόθεση Με Νεκρό Σκύλο

Ερωτήματα για τους ιδιοκτήτες που φέρονται να τον χάριζαν – Πώς έφτασε η υπόθεση στις αρχές, τι κίνησε υπόψιες – Τι αναφέρει μάρτυρας

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει μετά την εύρεση νεκρού σκύλου, ράτσας Πίτμπουλ, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Κάτοικος της περιοχής που πλέον, μαζί με άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για το ζωάκι, έχει «πάει» το ζήτημα και στις αστυνομικές Αρχές περιγράφει στο ethnos.gr την υπόθεση που είναι περίπλοκη και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, το θέμα άρχισε να αποκαλύπτεται μετά από αναφορές σε ομάδες του Facebook για νεκρό σκυλάκι μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr, αφού είδε τις εν λόγω αναρτήσεις μετέβη ο ίδιος στο σημείο στις 29 Απριλίου.

Αφού εντόπισε τον σκύλο, ζήτησε τη βοήθεια φίλης του που διέθετε σκάνερ για μικροτσίπ (σ.σ. το τσιπ αυτό φέρει ηλεκτρονικό αριθμό και ουσιαστικά αποτελεί την ηλεκτρονική ταυτότητα του ζώου, «οδηγώντας» έτσι στον ιδιοκτήτη του) και ανακάλυψαν ότι το σκυλάκι δεν ήταν τσιπαρισμένο, κάτι που σήμαινε τότε ότι δεν μπορούσαν άμεσα να βρουν τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος μάς αναφέρει ότι «φυσιογνωμικά» τους γνώριζε, καθώς τους είχε δει όταν έβγαζαν βόλτα το Πίτμπουλ.

Την ίδια ώρα, ταυτοχρόνως με το παραπάνω, μία άλλη φίλη του βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου για να αναφέρει την υπόθεση.

Οι ιδιοκτήτες προσπαθούσαν να δώσουν τον σκύλο;

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και όπως φαίνεται σε αναρτήσεις σε σελίδες στο Facebook, οι ιδιοκτήτες φαίνεται για κάποιο χρονικό διάστημα να επιχειρούσαν να δώσουν τον σκύλο τους λόγω «προβλήματος υγείας». Ο Κωνσταντίνος επικοινώνησε και με άτομο που ισχυρίζεται πως είχε συναντήσει τη γυναίκα που φέρεται να έδινε τον Τζέισον για υιοθεσία.

Ερωτήματα για σκύλο που βρέθηκε νεκρός στου Ζωγράφου: Οι ιδιοκτήτες του φαίνεται να τον «χάριζαν»Ερωτήματα για σκύλο που βρέθηκε νεκρός στου Ζωγράφου: Οι ιδιοκτήτες του φαίνεται να τον «χάριζαν»

Το άτομο αυτό τον ενημέρωσε ότι αφού συνάντησε τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια, «έπειτα εκείνη τον μπλόκαρε». Ο Κωνσταντίνος πήρε τα στοιχεία της γυναίκας από το άτομο αυτό και, μάλιστα, επικοινώνησε και ο ίδιος μαζί της.

Στα χέρια των Αρχών η υπόθεση, «φως» θα ρίξει η νεκροψία

Για το εν λόγω περιστατικό έχουν ενημερωθεί τόσο ο Δήμος Ζωγράφου -ο οποίος ανέλαβε και την απομάκρυνση του ζώου από το σημείο- αλλά και οι αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής που μίλησε στο ethnos.gr, έχει γίνει καταγγελία στους ιδιοκτήτες για αμέλεια και για μη καταχώρηση μικροτσίπ στον σκύλο.

Ο Κωνσταντίνος, που βρέθηκε στο ΑΤ Ζωγράφου και σήμερα 3 Μαΐου, παρέδωσε στις Αρχές πειστήρια (συνομιλίες, αναρτήσεις στο Facebook κ.ά), ενώ έδωσε κατάθεση σχετικά και με συνομιλία που είχε ο ίδιος με τη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια του άτυχου ζώου.

«Ζήτησα να διερευνηθεί η υπόθεση γιατί κρίναμε ότι παίζει κάτι περίεργο» σχολιάζει ο ίδιος, προσθέτοντας ακόμη ένα στοιχείο που του έκανε εντύπωση. Όπως λέει, την ημέρα που βρισκόταν στο σημείο ο ίδιος και κλιμάκιο του Δήμου ώστε να απομακρυνθεί ο σκύλος, «όταν φεύγαμε, πέρασε ένα αυτοκίνητο και ρώτησε τον αντιδήμαρχο αν πήγε να πάρει τον σκύλο και όταν του απάντησε ότι “ναι γι’ αυτό ήταν εκεί”, έφυγε».

Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών, ενώ διεξάγεται νεκροψία στο άψυχο σώμα του σκύλου. Η διαδικασία αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια και στην υπόθεση που προβληματίζει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό