Ζητάμε ανάκληση της μετάθεσης του αστυνομικού Ιωάννη Ριζόπουλου, γνωστού για τη μεγάλη συνεισφορά του στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων

Ένα συμβάν που δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά γιατί συνέβη έλαβε χώρα αυτές τις μέρες, ξεσηκώνοντας στην κυριολεξία τις φιλοζωικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους πολίτες που ασχολούνται με τα αδέσποτα. Το συμβάν ανέδειξε η ιστοσελίδα bloko.gr και πρόκειται για τη διαταγή απομάκρυνσης έμπειρου –όπως μας μεταφέρουν-

Ανθυπαστυνόμου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Δυτικής Αττικής, Ιωάννη Ριζόπουλο Ioannis Rizopoulos. Η ίδια η Διοίκηση της Άμεσης Δράσης εισηγήθηκε για αόριστους, όπως χαρακτηρίζονται από συναδέλφους του, υπηρεσιακούς λόγους στη ΓΑΔΑ την απομάκρυνσή του με ατομικό φάκελο, γεμάτο ηθικές και υλικές αμοιβές.

Είχε γίνει, μάλιστα, ειδική τελετή βράβευσης για τη δραστηριότητά του, τον επαγγελματισμό του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά του στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων!

Οι συνάδελφοί του αναρωτιούνται μήπως η απομάκρυνση συνδέεται με πρόσφατες βεβαιώσεις μεγάλων προστίμων από τον εν λόγω Ανθυπαστυνόμο, στα πλαίσια των καθηκόντων του, εις βάρος δραστών κακομεταχείρισης σκύλων, τα οποία φημολογείται ότι… ενόχλησαν υψηλόβαθμο της Υπηρεσίας.

H Νατάσα Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ αναφέρει για το συμβάν:

Απαράδεκτη και άστοχη η μετάθεση του Αστυνομικού #Γιάννη #Ριζόπουλου, ενός ακούραστου εργάτη κατά της κακοποίησης των ζώων και υπέρ της ευζωίας τους .
?????
Ο αστυνομικός, οποίος που βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία μας για τη μεγάλη του προσφορά στην υπόθεση της μη κακοποίησης των ζώων και που αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τους συναδέλφους του, όχι μόνο δεν αξιοποιείται περισσότερο για την άμβλυνση της μελανής σελίδας της χώρας μας, που λέγεται κακοποίηση ζώων, αλλά τιμωρείται από την ΕΛ.ΑΣ με μετάθεση στερώντας από το φιλοζωικό κίνημα την πολύτιμη, ακούραστη και πρότυπη βοήθειά του στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ της Ομοσπονδίας αποφάσισε:

1. Να απευθύνει κάλεσμα στους εκατοντάδες πολίτες της Αττικής και στις φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς της χώρας να διαμαρτυρηθούν εντονότατα και με όποιο τρόπο μπορούν προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το γεγονός ότι στερούν από τη φιλοζωική κοινότητα της χώρας τις ακούραστες, αποτελεσματικές και σύννομες υπηρεσίες του αστυνομικού αυτού στα περιστατικά κακοποίησης ζώων .

2. Να αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας μαζί με άλλους φορείς στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Καραμαλάκη και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης μετάθεσής του.
3. Να δημοσιεύσει την επιστολή σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας
Αξιότιμε Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ
Και από αυτό εδώ το βήμα σας ζητάμε να κάνετε πράξη τα όσα διακηρύσσετε για τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων .
Αλλιώς είναι λόγια πτερόεντα.”

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό