Ζευγάρι ηλικιωμένων υιοθετεί δύο σκυλάκια για να μην χωριστούν το ένα από το άλλο

Η ιστορία αυτή είναι πραγματικά συγκινητική και έρχεται να μας θυμίσει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Σε ένα καταφύγιο, το ηλικιωμένο ζευγάρι γνώρισε το σκυλάκι που ήθελε να υιοθετήσει. Ένα πανέμορφο ζωάκι που παλιότερα ζούσε σε ένα σπίτι αλλά λόγω ανθρώπινης ανευθυνότητας κατέληξε στον δρόμο και μετά στο κυνοκομείο. Το ζευγάρι παρατήρησε πως ο τετράποδος φίλος τους ήταν πολύ δεμένος με το σκυλάκι που ζούσε μαζί του κι έτσι αποφάσισαν να ανοίξουν το σπίτι τους και για τα δύο ζωάκια για να μη χρειαστεί να χωριστούν.

Αλεξανδρούπολη: Το σκυλάκι που υιοθετήθηκε μαζί με τον φίλο του για να μην χωριστούν

Μπορεί τα καθημερινά νέα που αφορούν τα ζώα στη χώρα μας να είναι στην πλειοψηφία δυσάρεστα, όμως αξίζει να μη μένουμε μόνο σε αυτά. Γιατί υπάρχουν και ευχάριστα πράγματα. Αισιόδοξα, που σε κάνουν να ελπίζεις και να σκέφτεσαι ότι ίσως αλλάξει κάτι.

Γιατί, ναι, συμβαίνουν και υπέροχα πράγματα, γίνονται υπέροχες πράξεις αγάπης που δείχνουν ευαισθησία και ενσυναίσθηση και που αξίζει να αναφερθείς σε αυτά και να τα προβάλλεις. Ένα τέτοιο συμβάν, μια τέτοια ιστοριούλα είναι και αυτή που αναφέρουν οι εθελοντές του Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης και που έχει να κάνει με το happy end δύο πολύ πονεμένων και ταλαιπωρημένων ζώων, του Τόνυ και της Λολίτας. Δύο υπέροχα σκυλάκια που ζούσαν σε σπίτια και μια μέρα βρέθηκαν στο δρόμο. Και κατέληξαν να ζουν στο κυνοκομείο.

Αλεξανδρούπολη: Η ιστορία στο καταφύγιο ζώων

Ο Τόνυ, «χρησιμοποιήθηκε», όπως χαρακτηριστικά γράφει η ομάδα, ως η παρέα ενός φοιτητή. Όμως όταν εκείνος τελείωσε τις σπουδές του, ο σκυλάκος παρατήθηκε. Μπήκε σε κλουβί και άρχισε να λιώνει. Έκλαιγε τόσο πολύ, διαβάζουμε, που μάτωσαν τα ματάκια του. Υπέφερε στην κυριολεξία από τη εγκατάλειψη και τη δραματική αλλαγή της ζωής του. Μια ζωή ξαφνικά μέσα σε ένα κλουβί.

Η σκυλίτσα Λολίτα υπήρξε παρέα ένστολου και πετάχτηκε στο δρόμο σαν σκουπίδι. Γυρνούσε σε όλη την πόλη και δεν την ήθελαν πουθενά. Τη βάφτισαν μάλιστα και επιθετική επειδή έτρεχε να παίξει μαζί σου. Κατέληξε και αυτή στο κυνοκομείο. Την έβαλαν με τον Τόνυ για να του κάνει παρέα. Να σταματήσει να νιώθει τόσο μόνος. Και η επιλογή πέτυχε, καθώς εκείνος, με την παρέα της Λολίτας, βγήκε από τη θλίψη του και άρχισε να ζει κανονικά.

Και έρχεται η ώρα να υιοθετηθεί ένα από τα δύο. Ένα ζευγάρι, η κ. Άννα και ο κ. Κώστας πηγαίνουν στο καταφύγιο να πάρουν ένα ζωάκι για υιοθεσία. Βλέπουν την εξάρτηση και τη σχέση μεταξύ των δύο αυτών πλασμάτων και συγκινούνται. Μπορούσαν να χωρίσουν τον Τόνυ από τη Λολίτα; Μπορούσαν να πάρουν το ένα και να αφήσουν το άλλο πίσω; Μόνο χωρίς την παρέα του; Όχι. Όταν έχεις αγάπη μέσα σου και ενσυναίσθηση όχι. Η κ. Άννα και ο κ. Κώστας αποφάσισαν να ανοίξουν το σπίτι τους και στα δύο ζωάκια και να τους δώσουν μαζί μια δεύτερη ευκαιρία. Και έτσι έφυγαν και με τον Τόνυ και με τη Λολίτα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο ζευγάρι. Να είναι καλά και να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί με τα δύο αυτά ζώα που η ζωή τους χαμογέλασε ξανά.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό