Υπάρχει ανθρωπιά: Άνδρας σώζει κακοποιημένο σκύλο μέσα στη νύχτα και η αντίδραση του σκύλου μας αφήνει άφωνους

Ένας άτριχος κακοποιημένος σκύλος εμφανίστηκε στη πόρτα ενός Ανθρώπου, με το Άλφα κεφαλαίο, ζητώντας βοήθεια με τον τρόπο του. Ήταν εμφανές πως είχε εγκαταλειφθεί και είχε περάσει πολύ δύσκολα στον δρόμο. Δείτε ποιες ενέργειες αυτού του ανθρώπου έσωσαν τον κακοποιημένο σκύλο.

Για έναν υγιή σκύλο είναι ήδη πολύ οδυνηρό και επικίνδυνο να εγκαταλειφθεί στο δρόμο, οπότε φανταστείτε τι πρέπει να περάσει ένας σκύλος που είναι άτριχος λόγω ψώρας στη μέση μιας κρύας χειμερινής νύχτας. Κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου, ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη δέχτηκε έναν ειδικό επισκέπτη στο σπίτι του, ο οποίος φώναζε για βοήθεια.

Ήταν σαφές ότι είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο. Ήταν μια κρύα νύχτα, και έπρεπε να βρει μια πόρτα για να ψάξει για φαγητό και ζεστασιά “.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού άνοιξε την πόρτα και συνειδητοποίησε ότι υπήρχε ακόμη χρόνος για να σωθεί ο άρρωστος και τρέμοντας από κρύο σκύλος που εμφανίστηκε στο κατώφλι του.

Κατά την επιλογή ενός σκύλου, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν χαριτωμένα και μικρά κουτάβια. Δυστυχώς, οι ηλικιωμένοι και εκείνα τα ζώα που είναι σε κακή κατάσταση υγείας δεν έχουν την ευκαιρία ενάντια στα μικρά γλυκά κουτάβια. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης άνθρωποι που δεν νοιάζονται για το πώς μοιάζει το ζώο και είναι περισσότερο από ευτυχείς να υποδεχτούν τα αδέσποτα σκυλιά στο σπίτι τους που είναι αδύναμα και σε άθλια κατάσταση.

Παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το φτωχό ζώο, ο ευγενικός άντρας ήξερε ότι εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να σωθεί, γι ‘αυτό το πήρε και το σκέπασε με μια κουβέρτα για να το κρατήσει ζεστό.

Την επόμενη μέρα, ειδοποίησε την Κολούμπια-Γκρήνη Ανθρωπιστική Εταιρεία / SPCA για τον σκύλο και τον φρόντισαν.

Ήταν υποσιτισμένη, με ψώρα, και χρειαζόταν σαφώς ιατρική βοήθεια για να επιβιώσει. Αν δεν είχε ζητήσει βοήθεια, μάλλον δεν θα άντεχε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο άντρας δεν ήξερε τι να κάνει στην αρχή. Φοβόταν λίγο από τα σκυλιά και ανησυχούσε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο. Αλλά τότε το ζώο τον κοίταξε στα μάτια.

Ο άντρας κατάλαβε ότι αυτός ο σκύλος ήταν απελπισμένος για καταφύγιο.

Έτσι ο άνδρας αναστέναξε και πήρε το σκυλί μέσα στο σπίτι του. Όταν μπήκε μέσα, ο άντρας έδωσε στον σκύλο λίγο φαγητό, το οποίο έφαγε σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι σαφές ότι το ζώο δεν είχε φάει για μέρες.

Ο άντρας έδωσε στον σκύλο όλο και περισσότερο φαγητό. Τελικά, το ζώο χόρτασε. Ο άντρας έκανε ένα προσωρινό κρεβάτι από κουβέρτες και το ζώο ξεκουράστηκε και κοιμήθηκε.

Χωρίς να ξέρει τι άλλο να κάνει, σκέφτηκε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να βοηθήσει. Είχε δίκιο. Η αστυνομία εμφανίστηκε στην πόρτα του για να μεταφέρει τον φτωχό σκύλο στο καταφύγιο. Μόλις ο σκύλος έφτασε στο καταφύγιο και το προσωπικό είχε την ευκαιρία να τον δει, οι καρδιές τους πόνεσαν.

«Ήταν σε κακή κατάσταση. Είχε κάποιες ανοιχτές ουλές στο πρόσωπο και το λαιμό της, και ήταν σχεδόν χωρίς τρίχες. Ήταν λυπηρό. Είναι πάντα λυπηρό να τους βλέπω έτσι », δήλωσε ο Ρον Περέζ, πρόεδρος της Κολούμπια-Γκρήνης Ανθρωπιστική Εταιρεία.

Δυστυχώς, ο αδέσποτος σκύλος υπέφερε από ψώρα Demodex , μια τρομερή κατάσταση του δέρματος που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα των ακάρεων κάτω από το δέρμα.

Σύμφωνα με τον Chris Reeder, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο κτηνίατρος στο Franklin, το κτηνιατρικό νοσοκομείο BluePearl του Tennessee, η ψώρα Demodex μπορεί στην πραγματικότητα να είναι θανατηφόρα για τα σκυλιά εάν περάσει πολύς καιρός χωρίς θεραπεία.

Αν και το αδέσποτο σκυλί κατάφερε να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες , εξακολουθούσε να επιβαρύνεται.

Η ψώρα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της. Όχι μόνο την άφησε άτριχη, αλλά και το δέρμα της ήταν σε επιζήμια κατάσταση. Ήταν ξηρή, ξεφλουδισμένη και καλυμμένη με μολυσμένες κηλίδες.

«Αν την ξύριζε, θα ξύριζε και τη σάρκα της, η οποία θα μολυνόταν και θα δημιουργούσε περισσότερη αιμορραγία», εξηγεί ο Perez.

Όλοι στο καταφύγιο φρόντιζαν το γλυκό αδέσποτο σκυλί. Της παρείχαν όλη την ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν για να καταπολεμήσει τις μολύνσεις της και τα ακάρεα.

Το προσωπικό του καταφυγίου της έδωσε ακόμη και ένα όνομα, Penny. Προς έκπληξη όλων, η Πένυ άρχισε να θεραπεύεται πολύ γρήγορα.

«Μέσα σε μια εβδομάδα, έμοιαζε με διαφορετικό σκυλί. Ο κτηνίατρος εντυπωσιάστηκε αρκετά με την ανάρρωση της ».

Η πολύτιμη Πένυ συνέχισε να θεραπεύεται στο καταφύγιο και μέσα σε λίγες εβδομάδες, έμοιαζε με ένα υγιές, χαρούμενο κουτάβι. Τώρα είναι 100% χωρίς ψώρα, αν και ο Perez λέει ότι δεν μπορεί ποτέ να ξαναγεννηθεί το τρίχωμά της σε κάποια σημεία.

«Είναι πραγματική μαχητής και πολύ ανθεκτική. Τα επίπεδα άγχους της είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα τώρα, επειδή αλληλεπιδρά με ανθρώπους και έχει σωστή τροφή και κοιμάται σωστά ».

Όσο για τον άνθρωπο που εγκατέλειψε τη φτωχή μικρούλα μετά από μια ξεκάθαρη ζωή παραμέλησης, η δικαιοσύνη τον τιμωρεί.

Η αστυνομία τον εντόπισε εντός 24 ωρών. Τον συνέλαβαν με την κατηγορία της σκληρότητας των ζώων.

Ενώ όλοι ήταν χαρούμενοι που είδαν το άτομο που κακοποίησε την Πένυ να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, αυτό δεν ήταν το καλύτερο πράγμα που περίμεναν να συμβεί για το γλυκό σκυλί.

Το καλύτερο συνέβη όταν υιοθετήθηκε από τη νέα της οικογένεια!

«Έχουμε πολλά αιτήματα για να την υιοθετήσουν, αλλά αυτά τα δύο άτομα είναι φανταστικοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Την πλησίασαν σιγά σιγά και την επισκεπτόταν δύο φορές την εβδομάδα. Έφεραν τα σκυλιά τους και όλοι τα πήγαν υπέροχα. Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα είναι το τελευταίο σπίτι στο οποίο θα πάει » .

«Είναι απλώς ένα γλυκό σκυλί. Είναι μια απόλυτη κούκλα και πρόκειται να είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο », αναφέρει ο Perez.

Δεν υπάρχει ψυχή στον κόσμο που να έχει καμία αμφιβολία για αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι η Πένυ είναι γεμάτη ευγνωμοσύνη για την αγάπη, την υποστήριξη και τη φροντίδα του προσωπικού του καταφυγίου, και οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, την βρήκε πραγματικά ένα σπίτι όπου θα περάσει όλη της τη ζωή.

Τώρα εκείνη η κρύα νύχτα όπου η Πένυ περιπλανιόταν στους δρόμους είναι μια μακρινή ανάμνηση. Η ζωή της Πένυ είναι γεμάτη αγάπη και ευτυχία, όπως θα έπρεπε.

Παρακαλούμε ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ αυτή την συναισθηματική ιστορία με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό