Υιοθετήθηκε ο Λουκουμάκης που βρέθηκε ζωντανός μέσα σε χτιστό φούρνο ενός καμένου σπιτιού στο Μάτι Αττικής

Μια νέα ζωή ξεκίνησε για τον Λουκουμάκη που σώθηκε ως εκ θαύματος από την πυρκαγιά στο Μάτι και η ιστορία του έκανε τον γύρω του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Μέσω του δικτύου προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες της Μ.Κ.Ο. Dogs’ Voice o Λουκουμάκης που εντοπίστηκε στις 25 Ιουλίου από την Άρτεμις Κυριακοπούλου να κρύβεται τρομαγμένος και με καμένο τρίχωμα μέσα σε χτιστό φούρνο στην αυλή ενός σπιτιού που είχε καεί ολοσχερώς, υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στην Αθήνα και ζει πλέον σ’ ένα ασφαλές και πολύ αγαπησιάρικο περιβάλλον.

Ο Λουκουμάκης μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική Vets4Life όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αν και αυτό το πλάσμα έζησε την πύρινη κόλαση βγήκε ζωντανό μέσα από τις στάχτες της καμένης γης στο Μάτι, έχοντας μόνο ένα πολύ μικρό έγκαυμα στο σώμα του, ενώ το τρίχωμά ακόμα και οι βλεφαρίδες του είχαν καψαλιστεί από την φωτιά. Αντιμετώπιζε όμως αναπνευστικό πρόβλημα και δύσπνοια εξαιτίας του καπνού που εισέπνευσε, γι’ αυτό και ακολούθησε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Ο Λουκουμάκης κουρεύτηκε και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο σπίτι της φιλόζωης Ντιάνας Τοπαλή στο Πόρτο Ράφτη, η οποία τον φρόντισε με πάρα πολύ αγάπη. Καθώς κανείς δεν τον είχε αναζητήσει παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που είχε λάβει η ιστορία διάσωσής του – μέχρι και το Reuters είχε γράψει για τον σκυλάκο – εικάζεται ότι ο Λουκουμάκης ήταν ένα από τα αδέσποτα σκυλάκια που ζούσαν στο Μάτι και υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 4,5 ετών.

Μέσα σ΄αυτόν τον χτιστό φούρνου βρέθηκε ο Λουκουμάκης

Το βίντεο και οι φωτογραφίες από τη διάσωσή του συγκίνησαν πάρα πολλούς ανθρώπους που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τον κάνουν μέλος στην οικογένειά τους. Ο Λουκουμάκης τελικά υιοθετήθηκε μέσω του προγράμματος υιοθεσίας Dogs’ Voice.

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό