Υιοθετήθηκε ο Ιβάν, o σκυλάκος Ακίτα, που ζούσε 7 χρόνια αλυσοδεμένος σε χωριό των Ιωαννίνων

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ιβάν από τα Ιωάννινα, τον πανέμορφο αλλά άτυχο σκυλάκο, ράτσας Ακίτα, που ζούσε 7 χρόνια αλυσοδεμένος σε χωριό.

Ο Ιβάν, όπως μαθαίνουμε από το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων Animal Action Ioannina, Animal Action Ioannina Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, συγκίνησε κόσμο με την ιστορία του και τελικά έγινε το θαύμα. Βρήκε σπίτι, ένα πραγματικό σπίτι που δεν θα ζει πλέον δεμένος. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα.

Ο Ιβάν ήταν ένας άτυχος σκύλος. Λέμε συχνά για την ατυχία των αδέσποτων ζώων που δεν είναι κάποιας ράτσας, είναι ημίαιμα, όμως δεν είναι λίγα και εκείνα, τα ρατσάτα, που αγοράστηκαν αλλά δυστύχησαν και κακοποιήθηκαν στα χέρια ακατάλληλων κηδεμόνων.

Ένας τέτοιος σκύλος ήταν και ο Ιβάν. Ένα σκυλάκι Ακίτα, το οποίο, πριν από περίπου 7 χρόνια αγοράστηκε, για κατοικίδιο. Που όμως ποτέ δεν έζησε έτσι. Γιατί γρήγορα το βαρέθηκαν και θέλησαν να το ξεφορτωθούν. Έτσι το κουταβάκι μεταφέρθηκε σε ένα χωριό για να ζήσει με μια ηλικιωμένη κυρία 85 ετών, η οποία δεν μπορούσε να το συντηρήσει.

Και έτσι ο σκυλάκος αλυσοδέθηκε. Και έμενε εκεί μόνιμα, με ελάχιστο φαγητό και νερό. Μια καταδικασμένη ζωή ενός υπέροχου πλάσματος. Χωρίς να γνωρίσει λίγη αγάπη, χωρίς να πάρει ένα χάδι, μια αγκαλιά. Κάτω από τη βροχή. Εκτεθειμένος σε ζέστη και κρύο.

Οι εθελοντές του Συλλόγου έμαθαν για τον Ιβάν και πήγαν να τον δουν. Ήταν πολύ αδύνατος από την ασιτία. Του έβγαλαν την αλυσίδα και του φόρεσαν περιλαίμιο. Τον αγκάλιασαν, τον χάιδεψαν. Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του ένιωσε τρυφερότητα. Δεν γινόταν να τον πάρουν όμως. Δεν υπήρχε χώρος. Όταν έφυγαν, όπως έγραψαν χαρακτηριστικά, εκείνος έκλαιγε.

Από την επόμενη μέρα ξεκίνησαν οι κοινοποιήσεις. Οι άνθρωποι του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων Animal Action Ioannina δεν θα τον άφηναν έτσι. Θα του έβρισκαν σπίτι. Να φύγει από εκεί. Να βρουν κάποιον να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Έστω και τώρα.
Και ο Ιβάν βρήκε σπίτι, όπως μαθαίνουμε. Βρήκε τους ανθρώπους του.

Μπράβο σε όσους προσπάθησαν για αυτό.

Ιβάν, καλή ζωή να έχεις. Με πολλή πολλή αγάπη, που τόσο σου έχει λείψει.

Από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό