Υιοθέτησε ένα σκυλί και το επέστρεψε επειδή δεν ταιριάζει με το χρώμα του καναπέ της.

Καθώς η μοναξιά αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των μακρών, σκληρών μηνών κλειδώματος, πολλοί άνθρωποι έψαχναν για κάποια γούνινη παρέα. Όμως,

όπως ανέφερε η πρώην διευθύνων σύμβουλος της Battersea Dogs and Cats home, δεν προσεγγίζουν όλοι τη σοβαρή ευθύνη της κατοχής ενός κατοικίδιου ζώου με την καλύτερη στάση.

Ενώ από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι έχουν αρκετό χρόνο για να φροντίσουν τους τετράποδους φίλους τους αυτή τη στιγμή – κάτι που είναι υπέροχο – πολλοί αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων μπορεί απλά να είναι υπερβολική.

Την ιστορία μοιράστηκε Η πρώην διευθύντρια ενός κέντρου ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Claire Horton, σε μια συνέντευξη της με το BBC. Είπε ότι το 10% των ανθρώπων επέστρεψαν τα κατοικίδια ζώα τους μετά την υιοθέτησή τους.

Οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων γίνονται κάθε μέρα όλο και ποιο χειρότερες. Εκτός από την αύξηση εγκατάλειψης, τα χαρακτηριστικά κακοποίησης ποικίλλουν και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας του COVID-19 υπήρχε μια μικρή ελπίδα σχετικά με την υιοθέτηση τους, και είναι προφανές ότι οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους και αισθάνονται πιο δεμένοι με τα κατοικίδια ζώα τους.

Αυτό ανέφερε η πρώην διευθύντρια της οργάνωσης Battersea Dogs and Cats Home , Claire Horton , στο βρετανικό podcast Desert Island Discs από το BBC, το οποίο εξήγησε ότι υπήρξε αύξηση των ανθρώπων που θέλουν να υιοθετήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές . Αλλά ανέφερε επίσης το σκοτεινό μέρος: τις σκληρές περιπτώσεις εγκατάλειψης.

Η Claire είπε ότι η επιθυμία για υιοθέτηση έφερε επίσης μια βιομηχανία που λέει ότι είναι το πιο φρικτό μέρος. Πρόκειται για την αγορά κατοικίδιων ζώων στο διαδίκτυο, αυτό που αποκαλούσε « βιομηχανία στη δυστυχία ».

Επιπλέον, η Claire είπε ότι το 10% των ιδιοκτητών που υιοθετούν ή αγοράζουν σκύλους αργότερα τα επιστρέφουν για διαφορετικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είναι υπερβολικά απαράδεκτοι.

Για παράδειγμα, η πρώην διευθύντρια της οντότητας των ζώων είπε ότι ” είδαμε ανθρώπους που τους επέστρεψαν επειδή δεν πίστευαν ότι επρόκειτο να χαλάσουν το χαλί ή ότι θα δαγκώσουν το κάτω μέρος της πόρτας ”

Υπήρχε ακόμη και ένας άντρας που επέστρεψε τον σκύλο του μετά από λίγες ημέρες της υιοθέτησής του επειδή το χρώμα του δεν ταιριάζει με τον καναπέ. Αυτός ο άντρας, σύμφωνα με την Claire, αποκλείστηκε για πάντα από το κέντρο διάσωσης του οποίου ήταν διευθύντρια.

Η γυναίκα ήταν ξεκάθαρη ότι η βάση των σωτηρίων ξεπερνάει ποια φυλή είναι ο σκύλος ή πώς φαίνεται, αλλά είναι ένα ζώο « στο οποίο έχετε δώσει την ευκαιρία, που χρειάζεται μια υπέροχη ζωή και ένα φανταστικό σπίτι. ».

«Το μόνο που θέλουν είναι αγάπη. Και αυτό που μπορείτε να πάρετε ξανά από αυτό είναι η άνευ όρων πίστη και αγάπη διαρκώς. ”

Σε τελική ανάλυση, η φροντίδα ενός ζώου έχει πολλή δουλειά και όχι απλά ότι έχεις ένα νέο παιχνίδι για να παίξεις.

Μοιραστείτε ή σχολιάστε αυτό το άρθρο: Ο ιδιοκτήτης επέστρεψε το σκυλί πίσω στο κέντρο διάσωσης … γιατί “δεν ταιριάζει με τον καναπέ”

΄Πηγή: pet-sitting.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό