Ξάνθη: Την παράτησαν ηλικιωμένη και άρρωστη: Η Νένα πλέον ζει στην Αγγλία και περνάει τέλεια

Mια από τις φράσεις των ανθρώπων που διασώζουν ζώα, των εθελοντών, είναι αυτή που λέει “το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου”.

Κάποιος πετάει σαν σκουπίδι-συχνά και μέσα στα σκουπίδια-κάποιο σκυλάκι ή γατάκι αλλά και οποιοδήποτε άλλο ζωάκι για να το ξεφορτωθεί. Για αυτόν δεν είναι τίποτα. Σκουπίδι, όπως είπαμε. Όμως κάποιος άλλος το περιθάλπει, το υιοθετεί, το φροντίζει και του χαρίζει μια υπέροχη ζωή. Το θεωρεί μοναδικό και πολύτιμο. Είναι ο θησαυρός του.

Κάτι τέτοιο, όπως μαθαίνουμε από τη φιλοζωική εθελοντική ομάδα Adespotoulia Xanthis, συνέβη και με τη σκυλίτσα Νένα. Η Νένα βρέθηκε παρατημένη στην Ξάνθη. Ήταν γριούλα και άρρωστη.

Πόσες πιθανότητες επιβίωσης είχε αυτό το ζωάκι; Μηδαμινές. Οι εθελοντές όμως της ομάδας δεν την προσπέρασαν. Τη μάζεψαν χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως κάνουν άλλωστε με πάρα πολλά ζώα καθημερινά. Τη φρόντισαν και της έδωσαν ό,τι χρειαζόταν. Της έδειξαν τι σημαίνει αγάπη, κάτι που ποτέ δε είχε γνωρίσει.

Και ξεκίνησαν τις προσπάθειες να της βρουν ένα σπίτι. Να ζήσει όσα χρόνια είχε ακόμα ευτυχισμένη και προστατευμένη. Μακριά από τους δρόμους και τους κινδύνους.

Η ηλικία ενός τέτοιου ζώου δυστυχώς είναι αποτρεπτική για να την υιοθετήσουν πολλοί. Λίγοι στη χώρα μας υιοθετούν ένα μεγάλο σε ηλικία ζώο. Και όμως αυτά έχουν την περισσότερη ανάγκη. Και αυτά θα σου δώσουν την περισσότερη αγάπη.

Η Νένα στάθηκε τυχερή καθώς μια οικογένεια από την Αγγλία έμαθε για αυτή και θέλησε να την υιοθετήσει. Να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένη. Και έτσι η Νένα πέταξε για Αγγλία και εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι, στο οποίο περνάει υπέροχα. Δείτε την τεράστια αλλαγή της στις πιο κάτω φωτογραφίες και θα καταλάβετε. Έχει γίνει άλλο σκυλί.

Εμείς της ευχόμαστε να ζήσει όσο περισσότερα χρόνια γίνεται. Άργησε να βρει την ευτυχία αλλά το σημαντικό είναι ότι τη βρήκε. Μπράβο και στην οικογένεια που άνοιξε το σπίτι της για ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλάκι. Και το μεγάλο μπράβο φυσικά στην ομάδα Adespotoulia Xanthis. Το ότι η σκυλίτσα σώθηκε από το δρόμο και βρήκε σπίτι, το οφείλουμε σε αυτούς και μόνο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό