Ξάνθη: Μαθητές Δημοτικού πήγαν να επισκεφτούν μια τρίποδη σκυλίτσα, τη Δανάη, που έχουν υιοθετήσει εικονικά

Χρόνια τώρα όσοι αγαπάμε το περιβάλλον και νοιαζόμαστε αγωνιζόμαστε να πείσουμε τις κυβερνήσεις να βάλουν μάθημα οικολογίας- φιλοζωίας στα σχολεία. Η ευαισθητοποίηση σε αυτά τα θέματα γίνεται σε μικρή ηλικία.

Οι νέες γενιές έχουν θέληση να μάθουν πράγματα που αφορούν τα ζώα και το περιβάλλον. Και πραγματικά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί οι υπεύθυνοι δεν αποφασίζουν κάτι τέτοιο.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποια σχολεία που κάνουν πράγματα. Χάρη φυσικά σε εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους κάνουν να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα του περιβάλλοντος και των ζώων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αναφέρουν οι εθελοντές του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος | Facebook. Πρόκειται για την Ε1 τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης όπου μαζί με τη δασκάλα τους, την κ.Ελένη Ακάμπαλη, υιοθέτησαν εικονικά μια τρίποδη σκυλίτσα, τη Δανάη.

Και όπως γράφουν οι άνθρωποι του Συλλόγου, τι πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο από το να βλέπεις τις ανθισμένες καρδιές τα λαμπερά μάτια και τα φωτεινά χαμόγελα των παιδιών την ώρα που τα ζεστά χεράκια τους χαϊδεύουν ένα τρίποδο σκυλάκι!! ♥️

Αυτές τις μέρες μια ομάδα εκπροσώπων της τάξης τους επισκέφτηκαν το Σύλλογο για να τη δουν και να της φέρουν δωράκια.

Η Δανάη είναι μια πρώην αδέσποτη σκυλίτσα που από τροχαίο έχασε το ποδαράκι της.

Την ανέλαβε ο σύλλογος Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος και έκτοτε φιλοξενείται μόνιμα στο σπίτι του εκπαιδευτή της Γιώργου Τζεμπραηλίδη.

Τα παιδιά από όλα τα σκυλιά του συλλόγου διάλεξαν να υιοθετήσουν τη Δανάη αναλαμβάνοντας τα έξοδά της και χαρίζοντάς της την αγάπη τους.

Οι εθελοντές του Συλλόγου στην ανάρτησή τους γράφουν:

“Πάντα θα το λέμε με μεγάλη χαρά ότι για αυτά τα παιδιά, όπως και για άλλα παιδιά σαν και αυτά, ας τα καμαρώνουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι, που χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να καταλάβουμε ότι όλα τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στην αγάπη. Και ότι η αγάπη είναι πράξη. Και σαν πράξη θα τη μεταφέρουμε στις αποσκευές μας ως το τέλος της ζωής μας!!

Μπράβο στα παιδιά, συγχαρητήρια στη δασκάλα τους, την αγαπημένη μας κ. Ελένη Ακάμπαλη, στο διευθυντή του σχολείου τους, τον κ. Γιάννη Κουράκη, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών. Σας ευχαριστούμε όλους για όλα. Χαρά μας η αγάπη σας για τα ζώα!”

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό