Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έμεινε μέρες αβοήθητος και σε άθλια κατάσταση στο δρόμο

Ακόμα και αυτές τις μέρες της αγάπης και της στοργής δεν έχουν έχουν τέλος οι κακοποιήσεις ζώων και οι εγκαταλείψεις. Οι εθελοντές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιστατικά που φέρνουν λύπη και αγανάκτηση.

Όμως υπάρχουν κάποιες ιστορίες που μας δίνουν χαρά. Κάποιες ιστορίες που έχουν αίσιο τέλος.

Όπως αυτή του Πάκου, του σκυλάκου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και έμεινε αβοήθητος και σε άθλια κατάσταση στο δρόμο. Χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Με φριχτούς πόνους. Χωρίς καμιά βοήθεια από τους περαστικούς που τον προσπερνούσαν αδιάφοροι. Πόσο πόνο θα έζησε έτσι..

Τον Πάκο ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι και τον πήραν από εκεί να τον σώσουν. Πρόκειται για τους Εθελοντές Φιλόζωους Λειβαδιάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι τον πήγαν στο γιατρό. Ο μικρούλης, περίπου 3 μηνών και μόλις 4 κιλά, είχε σπασμένο πόδι, βγαλμένη κλείδα. Ήταν αποστεωμένος, αφυδατωμένος, με μια χαρακιά στο πόδι. Μπήκε στον ορό, έβαλε νάρθηκα. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από εθελοντή του Συλλόγου για την αποθεραπεία του. Και έγινε καλά. Στάθηκε τυχερός. Αν δεν ήταν οι άνθρωποι αυτοί, θα είχε ένα βασανιστικό τέλος στο δρόμο.

Και τα νέα είναι ευχάριστα καθώς ήρθε ένα πολύ ωραίο μήνυμα στους εθελοντές. Κάποιοι θέλησαν να ανοίξουν το σπίτι τους για τον Πάκο και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αγάπη και φροντίδα. Ο Πάκος πλέον ζει στην οικογένεια του Χρήστου.

Για να έχουν όμως και άλλες ιστορίες αίσιο τέλος, θα πρέπει να σκεφτούμε και τους εθελοντές, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο δήμος. Για αυτό χρειάζονται βοήθεια. Κάντε ένα κλικ στη σελίδα τους, δείτε πόσα περιστατικά αναλαμβάνουν και βοηθήστε τους με όποιον τρόπο μπορείτε.

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό