Βοοειδή Παγιδεύτηκαν Σε Σφοδρή Χιονόπτωση Και Διασώζονται Με Συνεργασία Κοινότητας

Βοοειδή Παγιδεύτηκαν Σε Σφοδρή Χιονόπτωση Και Διασώζονται Με Συνεργασία Κοινότητας

Ένας ασυνήθιστα έντονος χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο σημαίνει ότι περιοχές όπως το Όρεγκον ξυπνούν κάτω από πολλά μέτρα χιονιού. Ευτυχώς, όλοι είναι προετοιμασμένοι για αυτά τα ενδεχόμενα.

Σε ορισμένες περιοχές, η υπερθέρμανση του πλανήτη σήμαινε ότι ο χειμώνας είναι ανησυχητικά ζεστός, αλλά σε πολλούς άλλους, το κρύο έφτασε με τα πάντα.

Ένα από αυτά είναι οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παραδοσιακά έχουν αρκετά σκληρούς χειμώνες.

Η φετινή δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη αναφέρει πώς σε πολιτείες όπως το Όρεγκον, η ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει δημιουργεί αρκετά περίπλοκες καταστάσεις. Το Grande Observer είπε την ιστορία ενός αγρότη που διαπίστωσε ότι μια πρόσφατη χιονοθύελλα είχε θέσει σε κίνδυνο τα ζώα του.

Οι εικόνες έδειχναν όχι μόνο μια ομάδα ζώων φάρμας που προσπαθούν να κινηθούν στη μέση ενός πολλών μέτρων χιονιού, αλλά και μια αγελάδα θαμμένη μέχρι το λαιμό στο χιόνι. Το καημένο το ζώο χρειαζόταν πολλή βοήθεια για να βγει από αυτή την κατάστασή του.

Αστυνομικοί, προσωπικό διάσωσης και εθελοντές από κοντινά ράντζα παρείχαν βοήθεια για τη διάσωση των ζώων.

Η δραματική εικόνα της αγελάδας θαμμένη κάτω από το χιόνι, κρατώντας το κεφάλι της έξω σαν να ήταν στη μέση της θάλασσας, ήταν αντιπροσωπευτική της κατάστασης που βιώθηκε στο ράντσο του Μπομπ Ντιν στο Όρεγκον. Δυστυχώς, το ζώο υπέφερε πάρα πολύ κάτω από το χιόνι και το κρύο για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του, οπότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Η απώλεια ζώων λόγω κακοκαιρίας είναι συνηθισμένη σε αυτά τα ακραία κλίματα. Ακόμα κι έτσι, οι αλλαγές που συνέβαιναν λόγω της ανθρώπινης δράσης είχαν ως αποτέλεσμα οι τρόποι με τους οποίους γινόταν η εκτροφή και η συντήρηση του ζωικού κεφαλαίου, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πλέον επαρκείς.

Είναι σε καταστάσεις όπως αυτές που μπορεί να προκληθούν καταστροφές, όπως ένας αγρότης που χάνει όλο το ζωικό του κεφάλαιο κατά τη διάρκεια της νύχτας από μια ιδιαίτερα έντονη χιονόπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκκλήσεις για μετριασμό της κλιματικής αλλαγής έχουν τόσο νόημα σε όλο και περισσότερες γωνιές του κόσμου.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό