Βάρη: Κατάφεραν και έβγαλαν το μωρό γατάκι από φρεάτιο που είχε πέσει και έκλαιγε- Το μικρό ψάχνει σπίτι

Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση έκανε αυτές τις μέρες η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία απεγκλώβισε γατάκι που είχε πέσει σε φρεάτιο στην κεντρική λεωφόρο της Ευελπίδων, στην περιοχή της Βάρης.

Δίπλα στο φρεάτιο είχε βρεθεί και ένα άλλο γατάκι νεκρό, χτυπημένο από αμάξι. Το μικρούλι του φρεατίου είχε σταθεί τυχερό μέσα στην ατυχία του γιατί ήταν μεν χαμένο στο σκοτάδι του φρεατίου αλλά ζωντανό. Και έκλαιγε ζητώντας βοήθεια.

Οι άνθρωποι που εντόπισαν το μωρό άμεσα κινητοποιήθηκαν και έκαναν ενέργειες απεγκλωβισμού του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Δυστυχώς στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει από τη σωλήνα του φρεατίου στον κεντρικό αγωγό. Και τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Η ομάδα γράφει στην ανάρτησή της:

«Άμεσα κινητοποιήθηκε η ομάδα μας και στο σημείο έσπευσαν οι εθελοντές μας Kostas Garef και Dimitra Serafimidou. Με προσοχή ανοίξαμε τα κεντρικά και κατεβήκαμε εντός του αγωγού. Εντοπίσαμε το μωράκι να ακούγεται να κλαίει γοερά σε μεγάλη απόσταση πιο κάτω στο βάθος του κεντρικού αγωγού αλλά δυστυχώς ήταν αδύνατον να προσεγγιστεί.

Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητη η τοποθέτηση παγίδας με σαρδελίτσα εντός των κεντρικών προκειμένου να οδηγηθεί από την πείνα του του και με ησυχία το μικρό προς την παγίδα για να πιαστεί με ασφάλεια. Οι εθελοντές μας, αφήνοντας εντός την παγίδα, αποχώρησαν. Δρομολογήθηκε να πάμε αργότερα τη νύχτα για τον απαραίτητο έλεγχο. Στο σημείο το βράδυ πήγαν οι Elen Konte και Kostas Garef.

Με την ελπίδα ότι το γατάκι θα είχε πιαστεί στην παγίδα ανοίξαμε τα κεντρικά. Η παγίδα όμως ήταν ανέγγιχτη, το φαγητό ήταν στη θέση του και… ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το μωρό.

Η εθελόντριά μας Elen Konte πραγματοποίησε κάθοδο για αυτοψία. Το μικρό δεν φαινόταν πουθενά. Με τη χρήση καλεσμάτων μετά από λίγο το ακούσαμε να μας απαντάει από το βάθος. Ώσπου ξαφνικά έκανε την επεισοδιακή του εμφάνιση από τα είκοσι σχεδόν μέτρα μακριά μέσα στον αγωγό.

Και αντικρίσαμε την υπέροχη τοσοδούλα που ακόμη θα θήλαζε τη μανούλα της. Χαμένη, με εκείνα τα φοβισμένα ματάκια έβλεπε το περίεργο φως που τρεμόπαιζε στο βάθος και σαστισμένη ακούγοντας τα καλέσματα, μια ερχόταν πιο κοντά, μια οπισθοχωρούσε.

Με υπομονή και επιμονή η εθελόντριά μας άρχισε να προσεγγίζει με προσοχή την τρομαγμένη μικρή φέρνοντάς τη σιγά σιγά όλο και πιο κοντά με το κάλεσμα της γατομάνας και με λίγο πατέ που της κίνησε το ενδιαφέρον, ώσπου, διασχίζοντας τουλάχιστον είκοσι μέτρα, απόσταση οδηγήθηκε επεισοδιακά μέσα στην παγίδα.

Με τεράστια ανακούφιση και χαρά ανασύραμε τη μικρή πλέον ασφαλή στο φως, χωρίς να δώσουμε καμία σημασία στις αράχνες που είχαμε πάρει σβάρνα πάνω μας ούτε στις λάσπες με τις οποίες είχαμε καμουφλαριστεί πλέον.

Παρεμπιπτόντως μείναμε και από μπαταρία αυτοκινήτου στη μέση του πουθενά με τη μικρή παρέα, αλλά χαλάλι της η όλη ταλαιπωρία.

Η τοσοδούλα, που ονομάστηκε δικαιωματικά Ελπίδα, φιλοξενείται από μια υπέροχη οικογένεια και ψάχνει το παντοτινό της σπιτάκι.

Ευχαριστούμε τη φίλη Angel Paspa, η οποία άμεσα κινητοποιήθηκε για το περιστατικό και ενημέρωσε την ομάδα μας κάνοντας τα πάντα για να σωθεί η μικρή.

Έτσι εκείνη η ψυχή δεν χάθηκε. Αναγεννήθηκε από το σκοτάδι, και τα όμορφα λαμπερά της μάτια κοιτούν πια με ελπίδα τη ζωή. Ας βοηθήσουμε αυτό το μικρό ανεκτίμητο θησαυρό να βρει μια παντοτινή αγκαλιά.»

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό