Τσάρλι – Η Γάτα Με Δύο Παράλυτα Πίσω Πόδια Γλιτώνει Την Ευθανασία Και Περπατάει Ξανά (vid)

Τσάρλι – Η Γάτα Με Δύο Παράλυτα Πίσω Πόδια Γλιτώνει Την Ευθανασία Και Περπατάει Ξανά

Γάτα: Μια ιστορία από το 2016 που δείχνει πως αν έχεις δύναμη και θέληση για ζωή όλα είναι δυνατά. Ο λόγος για τον Τσάρλι, τη γάτα με τα δυο παράλυτα πίσω πόδια που κατάφερε να ακυρώσει κάθε πιθανότητα!

Ήταν Γενάρης όταν η Μαίρη παρέλαβε ένα καλάθι ρούχων που είχε μέσα μια γατούλα! Ήταν θεοβρώμικη, πασαλειμμένη με τα περιττώματά της και την καταέτρωγαν οι ψύλλοι. Ήταν δεν ήταν 900 γραμμάρια! Το χειρότερο όμως ήταν άλλο! Η καημένη η γατούλα ήταν παράλυτη στα πίσω πόδια της και εντελώς τρομοκρατημένη. Η Μαίρη την πήρε, την αγκάλιασε και την ονόμασε… Τσάρλι!

Η Μαίρη είχε μεγάλη εξοικείωση με γάτες, αλλά ποτέ δεν είχε φροντίσει μια παράλυτη γατούλα ως τώρα και έτσι δεν είχε ιδέα για το ποιο θα μπορούσε να ήταν το μέλλον του Τσάρλι. Ο ψιψίνος πονούσε πολύ και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει με τίποτα τα πίσω πόδια του, όμως με κάποιον μυστηριώδη τρόπο εξέπεμπε μια λάμψη και ήταν δραστήριος (με τον δικό του τρόπο).

Η πρώτη επίσκεψη στον κτηνίατρο ήταν τελείως αποκαρδιωτική μια και ο (όχι και τόσο γλυκός) κτηνίατρος πρότεινε τη λύση της ευθανασίας. Η Μαίρη ούτε που κάθισε να σκεφτεί αυτή την επιλογή, την αρνήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, μια και ο γλυκούλης τίγρης ήταν πολύ ζωντανός!

Και έτσι τον πήγε σε ένα τμήμα επειγόντων, όπου οι χειρούργοι του συμφώνησαν ότι ίσως να μπορούσαν να το σώσουν. Όμως η εγχείρησή του ήταν απίστευτα δαπανηρή, μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων δολαρίων. Η Μαίρη ούτε εδώ το έβαλε κάτω! Αξιοποίησε τη σελίδα GoFundMe και ξεκίνησε ένα πρότζεκτ οικονομικής ενίσχυσης για να γίνει η εγχείρηση του Τσάρλι. Η ιστορία του συγκίνησε και μέσα σε ΜΟΛΙΣ 24 ΩΡΕΣ συγκέντρωσε το ποσό της εγχείρησης!

Λίγες μέρες μετά, η επέμβαση έγινε. Η Μαίρη ήταν ενθουσιασμένη και ο Τσάρλι, αν και είχε να διαβεί μια επώδυνη ανηφόρα γεμάτη φυσιοθεραπείες, δεν το έβαλε κάτω. Αρχικά σέρνοντας τα πόδια του, πιο μετα στραβοπατώντας! Κάθε μέρα γινόταν όλο και καλύτερα… ώσπου κάποια στιγμή έφτασε να σκαρφαλώνει και… τελικά να κάνει και το πρώτο του άλμα. Αυτό ήταν. Ο Τσάρλι, η γάτα για τον οποίον ένας (όχι τόσο γλυκός) κτηνίατρος πρότεινε ευθανασία, μπορούσε να περπατήσει κανονικά, σαν μια υγιέστατη γάτα.

Και δε σταματάει εδώ αυτή η όμορφη ιστορία. Ο Τσάρλι ενέπνευσε τη γλυκούλα Μαίρη να φροντίσει και πολλά άλλα παράλυτα γατάκια, ενώ ο Τσάρλι έγινε ένας γατοπατέρας για όλα αυτά τα γατάκια που υπέφεραν, προσφέροντας έμπνευση και κίνητρο για όσους έχει τύχει να διασταυρωθεί ο δρόμος τους με τέτοια άτυχα γατιά (στην πραγματικότητα μόνο άτυχα δεν είναι).

Η Μαίρη λέει: «Χωρίς τον Τσάρλι, δε νομίζω ότι θα είχα τα κότσια να ακολουθήσω το όνειρό μου και να φροντίζω ζώα σε ανάγκη. Είμαι τόσο ευγνώμων σε αυτόν». Αμέσως παρακάτω, δείτε το απίστευτό βίδεο με την ιστορία του Τσάρλι:

Το παράδειγμα της γατοαυλής

Όσο για μένα, αυτή η ιστορία μού φέρνει στον νου την ιστορία της υπέροχης Ραίας, της ω-Ραίας, της μοι-Ραίας, ενός αδέσποτου νεογέννητου (2 βδομάδων) που βρέθηκε με το πίσω μέρος της χτυπημένο, ανίκανη να περπατήσει, και χωρίς να μπορεί να φάει ή να κάνει την ανάγκη της. Ο κτηνίατρος τής έκανε μια αγωγή την Παρασκευή και αν δεν ανταποκρινόταν ως τη Δευτέρα, σκόπευε να ακολουθήσει τη λύση που προτάθηκε για τον Τσάρλι.

Μέσα σε ένα διήμερο, η Ραία έκανε το θαύμα της και τη Δευτέρα το πρωί μπορούσε να περπατήσει! Μέσα στους επόμενους μήνες έτρεχε και έπαιζε σαν κανονική γάτα. Οκ, τα άλματά της υστερούσαν από αυτά της Μπαλού ή της Ταζ, αλλά δεν πειράζει. Τους επόμενους μήνες της ζωής της η Ραία αγαπήθηκε από όλους, τους γονείς, εσάς, ακόμα και εμένα (που δεν εκτιμώ ούτε τα εντεράκια μου). Δείτε και το βίδεο με το θαύμα της ανάκαμψής της μέσα σε ελάχιστες μέρες!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό